Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord komende D'ran!: Met gemengde gevoelens

Voorwoord komende D'ran!: Met gemengde gevoelens

Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. Over een week of vier sluiten we de eerste seizoenshelft af. Afgelopen weekeinde hebben we een mooie overwinning behaald met 5-0 tegen Helmond Sport. Zouden we die lijn door kunnen trekken? Dan staan we misschien wel bij de eerste vijf met de winterstop. Jan en Jan hebben dan waarschijnlijk het maximale uit de selectie gehaald. Misschien dat dan de twijfelaars weer een halve seizoenkaart kopen. En weet je ik mijmer gewoon even verder dan zitten we straks met zesduizend supporters op De Vijverberg. Op de vijfde plek in de Jupiler League en zesduizend supporters op De Vijverberg daar worden we tegenwoordig blij van.

Soms moet je je doelstellingen aanpassen. Het kan snel veranderen. Kijk naar RKC in de Play-offs nog te sterk voor ons maar nu wint (bijna) iedereen van RKC. Maar ook in Deventer, Zwolle en Leeuwarden is het snel veranderd. Niet zo lang geleden konden zij niet in onze schaduw staan. Nu liggen zij straatlengten voor. Gaan we dat ooit weer inhalen. Niet dat we blij zijn met plek vijf in de Jupiler League. Dat waren ze in Deventer en Zwolle ook niet. Maar wij hebben een jong en onervaren team met veel rek er in. Eigen jongens van de gestampte pot dus dat moet goed komen. Of hebben wij een te smalle selectie aangevuld met amateur jongens en gaan we daar de strijd nooit mee winnen?

Als supporter word je heen en weer geslingerd tussen deze twee gedachten. Het is best moeilijk optimistisch te blijven. Mensen aan de noordkant van de Achterhoek gaan misschien nu wel naar Deventer en in het oosten naar Enschede. En ja ik begrijp het als Henk Zweers weer een keer uitlegt dat je geen geld kunt uitgeven dat je niet hebt. Maar hebben ze in Deventer en Zwolle dan wel geld? En zo ja hoe kan dat dan? In Deventer zit het stadion met 8.000 man vol dat was tot voor kort bij ons een matige bezetting. Met een begroting van ruim vijf miljoen handhaven de Eagles zich in de eredivisie. De begroting van PEC was in het jaar van de promotie nog geen vierenhalf miljoen! En intussen hadden ze ook nog een nieuw stadion neergezet. Cambuur wist zich ook te handhaven in de eredivisie met een begroting van vier miljoen. Naast dat deze clubs zich in de eredivisie weten te handhaven spelen ze ook aantrekkelijk voetbal. PEC is inmiddels uitgegroeid tot de begroting die wij hadden toen wij degradeerden. Zij winnen er de beker mee. Dat het in het geld zit trek ik dus in twijfel. Maar waar zit het dan wel in?

Trainers naar huis sturen heeft ons nog steeds niet verder geholpen dus laten we daar mee stoppen. Ik heb alle vertrouwen in Jan en Jan. In de RvC zitten zeer capabele mensen hoor ik dus daar zit het ook goed. Dan blijft er eigenlijk niet zo veel meer over en dan laat ik de terreinknecht buiten beschouwing. Ik neig er naar om het dagelijks bestuur als verantwoordelijke instantie hierop aan te moeten kijken. Maar hoe verklaren we dan dat bij het interne onderzoek van Derk Haank iedereen zo positief is beoordeeld? Ik denk dat als we elkaar zo voor de gek blijven houden wij Deventer en Zwolle geheel uit het zicht verliezen. Ik worstel verder met mijn gedachten en ik zit met gemengde gevoelens op de tribune ook straks na de winterstop.

Hartelijke groet,

Hans Boesberg,
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren?
info@superboeren.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

SC Cambuur

SC Cambuur

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 8 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)