Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap via Deltasport naar achtste finales (4-1)

De Graafschap via Deltasport naar achtste finales (4-1)

De Graafschap is doorgedrongen tot de achtste finales van het nationale bekertoernooi. Op De Vijverberg lieten de manschappen van Jan Vreman zich niet verrassen voor de amateurs van Deltasport (4-1).

De ziekenboeg bij De Graafschap zit op dit moment overvol. Doelman Jasper Heusinkveld en spits Vincent Vermeij brachten het aantal niet inzetbare spelers op zes. Zo vierde Hidde Jurjus zijn rentree in het doel, sinds hij op de eerste speeldag geblesseerd uitviel.

De Graafschap kende een stroeve start op de kille Vijverberg. Veel balbezit, in een laag tempo en spelers die moeite hadden in de kleine ruimte, zorgdne ervoor dat het lang duurde voor De Graafschap echt gevaarlijk werd.

Karim Tarfi beproefde zijn geluk daarom maar eens van afstand. De kleine Belg had direct succes en opende zo de score: 1-0. Vijf minuten voor de rust maakte verdediger Jan Lammers er 2-0 van. Een comfortabele ruststand.

Toch bracht Deltasport de spanning terug. Vroeg in de tweede helft knikte Boulfalfal de 2-1 binnen voor de eersteklasser uit Vlaardingen. Uitzicht op meer kregen de bezoekers echter niet, want Robin Pröpper en Jeroen Meurs voerden de score binnen enkele minuten op naar 4-1.

De Graafschap plaatste zich zo sinds lange tijd weer eens voor de achtste finales. De loting hiervoor is donderdag. De speeldagen voor deze wedstrijden zijn 16, 17 en 18 december.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, dinsdag 28 oktober 2014, Derde ronde KNVB-beker

De Graafschap* - Deltasport 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Karim Tarfi (26), 2-0, Jan Lammers (40), 2-1, Boulfalfal (50), 3-1, Robin Pröpper (64), 4-1 Jeroen Meurs (67)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 1.523

Geel De Graafschap: Jordan Garcia-Calvete
Geel Deltasport: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic (78. Lars van Roon), Jan Lammers, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Jordan Garcia-Calvete, Soufian Echcharaf, Santy Hulst, Karim Tarfi, Kristopher Vida (81. Tom Menting), Jerry van Ewijk (63. Jeroen Meurs)

Deltasport: Struis, Drooduin, Noordam, Krznaric, Gulpen, Ruperti (61. Van de Vaart), Ouled Said, Marengo (76. Naarden), Van der Veen, Nunes, Boulfalfal (84. Dos Reis)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X