Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zwoegend langs Achilles'29 naar subtop

De Graafschap zwoegend langs Achilles'29 naar subtop

Het kostte de nodige moeite maar De Graafschap won uiteindelijk van Achilles'29 met 2-0. Beide treffers vielen na rust. Door deze overwinning heeft de ploeg van Jan Vreman zich gemeld in de subtop.

De Superboeren moesten het doen zonder de geblesseerden Nathaniel Will en Dean Koolhof, die voor aanvang de Bronzen Stier kreeg uitgereikt, als grootste talent uit de eerste periode. Jordan Garcia-Calvete en Santy Hulst maakten de basiself weer compleet.

De eerste helft op De Vijverberg was het aanzien nauwelijks waard. Kansen waren er amper, omdat beide ploegen de bal al weer kwijt waren voordat ze aan iets van een aanval konden denken. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Van de Goes mikte in kansrijke positie over. Aan de overkant was alleen Vida gevaarlijk. Doelman Jasper Heusinkveld maakte tenslotte nog een kopbal van Rutger Worm nog maar net onschadelijk. Dat was de magere oogst van de eerste helft.

Na rust bleef het lang een foutenfestival, totdat Karim Tarfi het duel open brak. Zijn schitterende vrije trap verdween in de kruising: 1-0. Na het doelpunt speelde De Graafschap wat makkelijker maar tot grote kansen leidde het niet. Achilles'29 kon ook nauwelijks iets uitrichten.

Tegenvaller voor de Achterhoekers was het uitvallen van Ted van de Pavert. De verdediger verliet per brancard het veld met vermoedelijk een hersenschudding. In de riante extra tijd die nog volgde, tekende Vlatko Lazic voor de 2-0 en stelde zo de overwinning veilig.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 18 oktober 2014

De Graafschap - Achilles'29 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Karim Tarfi (62), 2-0, Vlatko Lazic (90+5)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 4.161

Geel De Graafschap: -
Geel Achilles'29: Dingil, Wiafe Danquah

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Ted van de Pavert (84. Jan Lammers), Caner Cavlan, Edwin Linssen (73. Soufian Echcharaf), Jordan Garcia-Calvete, Santy Hulst (60. Jerry van Ewijk), Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Kristopher Vida

Achilles'29: Ter Wielen, Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes (28. Edwards), Sürmeli (73. Zijler), Kaak, Worm (64. Wiafe Danquah), Van Steen, Hendriks, Thoone

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

VVV-Venlo

VVV-Venlo

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 22 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

De Graafschap - ADO Den Haag (vrijdag 29 oktober). Kijk hier voor meer informatie omtrent de kaartverkoop voor deze wedstrijd.

Bezoekers hebben toegang tot deze wedstrijd i.c.m. een coronatoegangsbewijs.

Boerenwiesheid

Waarmee zou jij de horeca graag uitgebreid zien?

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter