Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Benauwde bekerzege De Graafschap (0-1)

Benauwde bekerzege De Graafschap (0-1)

De Graafschap heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB-beker. De Achterhoekers wonnen in Bergen op Zoom met het kleinste verschil van hoofdklasser sv DOSKO (0-1).

Bij De Graafschap was er een basisplaats voor Tolgahan Cicek en Santy Hulst, die de geblesseerden Caner Cavlan en Dean Koolhof vervingen. Op het eigen kunstgras kende DOSKO een prima start en kreeg het twee kansen.

Na een half uur kwam De Graafschap op voorsprong. Verdediger Nathaniel Will passeerde de prima keepende Maik van den Kieboom: 0-1. Even later wist Robin Pröpper de score niet te verdubbelen.

In de tweede helft kreeg De Graafschap al snel meer mogelijkheden, maar de aanvallers Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij waren niet scherp in de afronding of liepen zich stuk op de DOSKO-doelman.

Doordat de ploeg van Jan Vreman het duel niet besliste, hielden de West-Brabanders uitzicht op een verlenging, maar de thuisclub bracht de Doetinchemse defensie nauwelijks in de problemen. De Graafschap plaatste zich op dez manier voor de volgende ronde, die gespeeld wordt op 28, 29 of 30 oktober.

Karakteristiek, woensdag 24 september 2014, Tweede ronde KNVB-beker

sv DOSKO - De Graafschap* 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Nathaniel Will (30)

Arbiter: Koekoek
Toeschouwers: 900

Geel De Graafschap: -
Geel sv DOSKO: Fortunati

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (63. Jordan Garcia-Calvete), Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Santy Hulst, Karim Tarfi (72. Soufian Echcharaf) Vincent Vermeij (86. Jeroen Meurs), Jerry van Ewijk

sv DOSKO: Van den Kieboom, Derwort, Klomps, Jochems, Van der Spek, Van Mechelen (77. Kartal), Fortunati, Gijzen (83. Broeren), Nuytemans (64. Hopmans), De Bonte, Bedaf

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X