Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Veerkracht brengt De Graafschap zege (3-2)

Veerkracht brengt De Graafschap zege (3-2)

Er was de nodige veerkracht voor nodig, maar De Graafschap hield tegen Telstar de drie punten op De Vijverberg: 3-2. De ploeg van Jan Vreman, die op de tweede speeldag voor het laatst won, kwam twee keer terug van een achterstand.

De Graafschap begon in de intussen vertrouwde formatie aan het duel met de ploeg uit Velsen-Zuid. Echt scherp oogde de ploeg niet. Al in de eerste minuut stond de lat tot tweemaal toe een voorsprong voor de bezoekers in de weg.

De 'Witte Leeuwen' speelden beter en kwamen via een schot van Anmar Almubaraki aan de leiding. De Graafschap liet vrijwel niets zien en Telstar bleef simpel op de been en vergat misschien wel verder uit te lopen. Karim Tarfi tekende zowaar op fraaie wijze oor de gelijkmaker. Even later had doelman Heusinkveld geen antwoord op opnieuw een schot van Almubaraki (1-2). De Doetinchemse goalie voorkwam erger door kort voor rust Tissoudali van scoren af te houden.

Na rust speelde De Graafschap met meer bravoure en liet Caner Calvan zich zien. Zijn eerste schot kon nog worden gekeerd door doelman Varkevisser. De sluitpost was bij volgende poging van de linksback onbedoeld kansloos. Cavlans schot werd van richting veranderd en verdween zo in het doel: 2-2.

In die fase leek Telstar ook zichzelf een beetje te verliezen. Aanvaller Seuntjens zag meteen rood na een charge op Cavlan. Al snel volgde de Doetinchemse voorsprong. Kristopher Vida schatte een voorzet van Dean Koolhof op waarde en kopte binnen.

Hierna liet De Graafschap nog de nodige kansen om de overwinning veilig te stellen en kwam in de slotfase nog goed weg toen Almubaraki een riante kans op zijn derde treffer van de avond liet liggen: 3-2.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 13 september 2014

De Graafschap - Telstar 3-2 (1-2)
Scoreverloop: 0-1, Almubaraki (18), 1-1, Karim Tarfi (33), 1-2, Almubaraki (37), 2-2, Caner Cavlan (58), 3-2, Kristopher Vida (67)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 3.809

Geel De Graafschap: -
Geel Telstar: Rifai, Cruz Vicente, Almubaraki

Rood Telstar: Seuntjens (61)

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will (81. Soufian Echcharaf), Robin Pröpper (63. Jan Lammers), Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (67. Santy Hulst), Edwin Linssen, Dean Koolhof, Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Kristopher Vida

Telstar: Varkevisser, Van Huizen (36. Rifai), Olfers, Cruz Vicente, Korpershoek, Seuntjens, Almubaraki, Van Essen, Kulhan (74. Valies), Beissel (86. Talsma), Tissoudali

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X