Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap struikelt over FC Oss (3-2)

De Graafschap struikelt over FC Oss (3-2)

Het seizoen van De Graafschap verloopt grillig. Ditmaal werd in Oss met 3-2. Dean Koolhof tekende voor beide Doetinchemse treffers. Door dit verlies zakken de Superboeren verder weg op de ranglijst.

De Graafschap startte op het kunstgras in Oss in de vertrouwde opstelling van de laatste weken. De equipe van Jan Vreman begon ook prima aan het duel en kwam vroeg op voorsprong na een inzet van Koolhof die achter de lijn werd weggehaald: 0-1. Niet veel later liet Kristopher Vida na de score te verdubbelen. Namens de thuisclub was Kevin van Veen gevaarlijk met een schot, Maar de Graafschap bleef moeiteloos overeind.

Vlak voor rust liet FC Oss zich nadrukkelijker gelden. Een inzet van Opoku verdween nog naast. Maar vlak voor rust zaten twee voormalig spelers van De Graafschap hun oude club behoorlijk dwars. Eerst kopte Jochem Jansen de bal achter Jasper Heusinkveld, die amper een minuut later ook kansloos was bij een schot van Joep van den Ouweland. Zo stond het halverwege 'ineens' 2-1.

Vroeg in de tweede helft bracht opnieuw Dean Koolhof het evenwicht terug. Hij kopte een prachtige voorzet van Cavlan binnen: 2-2. Clubtopscorer bij FC Oss, Kevin van Veen, zag vervolgens de 3-2 worden afgekeurd vanwege buitenspel. Dezelfde Van Veen controleerde even later fraai de bal en joeg het speeltuig in de kruising: 3-2.

De Graafschap zette opnieuw de achtervolging in, maar zag Vermeij missen. Tot een echt georganiseerd slotoffensief kwam De Graafschap niet en leed de jonge ploeg een 3-2 nederlaag.

Karakteristiek, zaterdag 30 augustus 2014

FC Oss - De Graafschap 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 0-1, Dean Koolhof (11), 1-1,Jansen (44), 2-1, Van den Ouweland (45), 2-2, Dean Koolhof (47), 3-2, Van Veen (54)

Arbiter: Martens
Toeschouwers: 1.221

Geel De Graafschap: -
Geel FC Oss: Ket, Van den Ouweland, Mathieu

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (72. Jordan Garcia-Calvete), Edwin Linssen (59. Jerry van Ewijk), Dean Koolhof, Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Kristopher Vida (59. Santy Hulst)

FC Oss: Hengelman, Pique, Ket, Jansen, Janssen, Van den Ouweland, Opoku, Stuy van den Herik, Bakx (76. Kamaci), Van Veen (90. Kok), Falkenstein (59. Mathieu)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X