Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jan Vreman trots op passie bij De Graafschap

Jan Vreman trots op passie bij De Graafschap

Jan Vreman werkte in zijn voetballoopbaan nooit voor een andere club dan De Graafschap. De Achterhoeker, geboren in het buurtschap Kotten bij Winterswijk, weet dan ook exact wat het publiek wil op De Vijverberg. Tegen RKC liet een jonge spelersgroep de aanvallende intenties blijken. Met een mix van opportunisme, goed positiespel en vooral passie werd het publiek (slechts 3800 toeschouwers) enthousiast gemaakt. 'We laten dit nu vier wedstrijden zien. Als je dat doet, krijg je de mensen achter je.'

Vreman denkt dat er nog veel rek zit in het huidige De Graafschap, dat tegen RKC Waalwijk met een punt te weinig kreeg. 'Het publiek moet ons helpen. En wij moeten nog meer kunnen brengen. Die combinatie kan helpen. Dan wordt het voor de spelers ook nog aantrekkelijker en kun je resultaat halen. Natuurlijk hadden we liever een overwinning behaald, maar als ze zoals vanavond enthousiast worden, komen er vanzelf meer', doceerde Vreman na het 1-1 gelijke spel.  

Veel supporters haakten door een combinatie van wanbeleid en slechte prestaties af. Ook tegen RKC waren er opvallend veel lege stoeltjes. 'We zijn natuurlijk een paar keer gedegradeerd. Er is niet gebeurd wat de mensen graag willen. De resultaten waren er niet. Dan krijg je afhakers. Aan ons om de mensen terug te krijgen. Ik schrik dus niet, maar ben vooral realistisch', reageerde Vreman op het aantal toeschouwers.

'Misschien was het ook wel makkelijk voor mij om nu in te stappen. Verder konden we niet wegzakken toch? We pakken het nu op. De intentie is goed. Natuurlijk moet het beter. Maar het is wel belangrijk op deze manier door te gaan', vervolgde Vreman.

De coach ziet een strijdbare ploeg en wil dat blijven zien. 'Dat moeten ze een heel seizoen volhouden. Je ziet, ze hebben er alles voor over om te winnen. Ik vind dat die basis er al vier wedstrijden is. In balbezit is er zeker nog meer winst te halen. We moeten meer creëeren aan de bal. Dat kost je ook minder energie in omschakelmomenten en dan ga je ook beter voetballen.'

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X