Graafschap in slotkwartier naar ruime zege (3-0)

Het eerste optreden van De Graafschap voor eigen publiek heeft de volle buit opgeleverd. De thuisploeg schudde in het laatste kwartier Almere City FC van zich af, door doelpunten Jerry van Ewijk, Kristopher Vida en Vincent Vermeij: 3-0.

Trainer Jan Vreman kon geen beroep doen op doelman Jurjus, die tegen FC Emmen geblesseerd uitviel. Jasper Heusinkveld startte nu in de basis, van het elftal dat verder ongewijzigd bleef.

De eerste helft op De Vijverberg bood de fans maar weinig vermaak. Kansen waren er nauwelijks. De koploper uit Almere was gevaarlijk via Mamedov en Vincent Janssen, maar zij brachten Heusinkveld niet in de problemen. Het antwoord van De Graafschap was een lob van grote afstand van de voet van Karim Tarfi die doelman Van Duin bijna verraste.

Bij de aftrap van de tweede helft waren de Superboeren meteen gevaarlijk. Na een combinatie met Koolhof miste Vermeij maar net. Het bleek de aanzet voor meer. Carner Cavlan zette goed door en verscheen zo alleen voor doelman Van Duin, die redding bracht en even later Linssen naast zag schieten.

Het duel leek naar een doelpuntloos einde te gaan. Het was invaller Jerry van Ewijk die met een fraaie schuiver de Achterhoekers op voorsprong zette (1-0). Na de treffer bleef De Graafschap goed voetballen en miste Nathaniel Will de kans op 2-0. De viel even later toch. Koolhof gaf de bal prachtig aan en Vida kopte overtuigend binnen: 2-0. Dat deed Vermeij ook, ditmaal op fraai aangeven van Lazic (3-0). En zo deden de Doetinchemmers na rust aan klantenbinding.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag 16 augustus 2014

De Graafschap - Almere City FC 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (76), 2-0, Kristopher Vida (83), 3-0, Vincent Vermeij (89)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 3.780