Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Snel oordeel over betwist stadionverbod

Snel oordeel over betwist stadionverbod

De onafhankelijke commissie die is benoemd om de juistheid van een stadionverbod van een supporter van De Graafschap te onderzoeken, komt snel met een oordeel. Dick Chargois, woordvoerder namens de directie van de Doetinchemse eerstedivisieclub, hoopt dat de commissie de uitspraak dinsdag paraat heeft.

De supporter, een prominent lid van de fanatieke fangroep Brigata Tifosi, mag drie jaar lang geen Nederlands voetbalstadion in omdat hij op 14 maart tijdens de uitwedstrijd bij Telstar een steward van de thuisclub zou hebben geslagen. De afgelegde verklaringen van stewards en veiligheidsmensen van Telstar en De Graafschap spreken elkaar echter tegen en juist op basis van die verklaringen heeft de Nederlandse voetbalbond het landelijke stadionverbod afgekondigd.

Vanwege het gebrek aan eenduidigheid in de verklaringen zegde De Graafschap toe dat een onafhankelijke commissie de feiten zou gaan toetsen. Jan Konink (voorzitter van de stadionverbodencommissie van De Graafschap) en de juristen Sars en Zeegers hebben zitting in dat orgaan.

Bron: De Gelderlander

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X