Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap start met moeizaam gelijkspel (1-1)

De Graafschap start met moeizaam gelijkspel (1-1)

De Graafschap is het nieuwe seizoen begonnen met een moeizame remise. Op bezoek bij FC Emmen werd het 1-1. Lang leken de Achterhoekers af te stevenen op een nederlaag. Aanvaller Vincent Vermeij voorkwam dit met een late gelijkmaker.

De Graafschap begon met twee jonge debutanten, doelman Hidde Jurjus en aanvaller Kristopher Vida, die de voorkeur kreeg boven Jerry van Ewijk. Trainer Jan Vreman zag dat zijn ploeg in het begin moeite had om de bal lang in het bezit te houden. Maar het eerste gevaar kwam wel van de bezoekers, maar Cavlan kreeg de bal niet achter doelman Meerits. Hierna roerde meldde Emmen zich; eerst schoot Boy Deul op de lat. Gevolgd door een nzet van vleugelaanvaller Peters in het zijnet.

Een penalty na hands van Robin Pröpper bracht FC Emmen terecht aan de leiding. Bannink schoot de strafschop overtuigend binnen: 1-0. Op slag van rust had Vermeij het evenwicht weer kunnen herstellen. De spits schoot via de lat over.

Na rust keerde de geblesseerde sluitpost Jurjus niet terug. Jasper Heusinkveld nam zijn plaats in. De invaller-doelman zag al snel verdediger Marcel Seip en Cas Peters voor zich opdoemen. De Graafschap had moeite om aanvallend een vuist te maken. Vreman bracht Jerry van Ewijk en later ook nog Santy Hulst.

Dit leverde niet veel op. En toch hield De Graafschap één punt aan het duel over toen doelman Meerits blunderde en Vincent Vermeij er dankbaar van profiteerde (1-1).

Karakteristiek, vrijdag 08 augustus 2014

FC Emmen - De Graafschap 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Bannink (40/penalty), 1-1, Vincent Vermeij (87)

Arbiter: Martens
Toeschouwers: 2.885

Geel De Graafschap: Vlatko Lazic, Nathaniel Will, Ted van de Pavert, Robin Pröpper,
Dean Koolhof
Geel FC Emmen: Deul, Olijve

De Graafschap: Hidde Jurjus (46. Jasper Heusinkveld), Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Edwin Linssen, Vlatko Lazic, Karim Tarfi (71. Jerry van Ewijk), Dean Koolhof, Vincent Vermeij, Kristopher Vida (81. Santy Hulst)

FC Emmen: Meerits, Bakkati, Pedro, Seip, Jallo, Olijve, Bannink, Rozema, Resida (71. Laghmouchi), Peters, Deul (88. Almeida)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X