Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nieuw tekort dreigt voor De Graafschap

Nieuw tekort dreigt voor De Graafschap

De Graafschap heeft vijf dagen voor de start van de competitie iets meer dan 2000 seizoenkaarten verkocht. Voor de Achterhoekse club is dat een forse tegenvaller, want er waren slechts 2700 kaarten begroot. Het aantal is exclusief businessclubleden.

Voorzitter Henk Zweers is daarom niet te benijden. 'Zeker baart ons dat zorgen. Het is de algemene sfeer die niet goed is. Die moeten we zien te veranderen. Oké, de rust is al een tijdje terug. Maar daar gaat het niet om. De mensen willen succes. Uiteindelijk gaat het bij een club in het betaald voetbal om sportieve prestaties.'

De Graafschap werkt dit seizoen met een begroting van vijf miljoen euro. De inkomsten liggen vier ton lager. Zweers hoopt dat de seizoenkaartenverkoop door een goede start van het seizoen nog wat aantrekt. 'Anders zitten we straks met een extra tekort van 1,5 ton bovenop het ingecalculeerde tekort voor dit jaar. En dat gat moet je dan wel zien te dichten. Hoe? Waarschijnlijk door weer ergens te besparen, hoewel dat lastig is.'

Vorig seizoen stonden investeerders garant om een acuut tekort van ruim zeven ton op de lopende begroting te dichten. Ook stelden ze een aandelenplan op om het negatief eigen vermogen weg te werken. Dat gebeurde in een uiterst turbulente periode waarin De Graafschap van de ene in de andere soap rolde. Toen onder trainer Jan Vreman eind vorig seizoen de rust terugkeerde, ging het ook sportief iets beter. De finale van de play-offs om promotie werd op het nippertje gemist.

Maar blijkbaar heeft De Graafschap veel goodwill bij de achterban verspeeld. Zweers snapt dat wel, maar is ook verrast. 'Waarom blijft de verkoop achter? Goede vraag. Het heeft mij wel verbaasd. Kijk, voor veel mensen is 200 euro heel veel geld. Zeker voor gezinnen. Maar nogmaals, het gaat om succes. Kijk naar Go Ahead Eagles. Daar zaten jarenlang niet meer dan 2500 toeschouwers. Nu in de eredivisie hebben ze daar een wachtlijst.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)