Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran! nummer 4: 'D'ran-mentaliteit'

Voorwoord D'ran! nummer 4: 'D'ran-mentaliteit'

Snds het roerige vertrek van Jimmy Calderwood is de rust aardig terug gekeerd op stadion De Vijverberg. Het is zo rustig dat de supporters zelfs de feestdag niet bezochten. Deze dag waarop oud-spelers tegen elkaar speelden had een betere opkomst verdiend. De hang naar het verleden is groot. De tijd dat er nog D'ran gespeeld werd, de club nog warmte kende, dat vrijwilligers gekoesterd en supporters op handen gedragen werden.

24 mei de Blauw Witte feestdag met als hoogtepunt de wedstrijd van de oud-spelers. Een mooier podium om te laten zien dat het vroeger allemaal beter was krijg je niet. Hier hadden wij, supporters van De Graafschap, ons punt moeten maken. Massaal had deze wedstrijd bezocht moeten worden als eerbetoon aan de oud-spelers die van heinde en verre gekomen waren voor een sfeervolle dag op een volgepakte Vijverberg. Als eerbetoon aan de oude tijden, toen D'ran nog bestond. De oud-spelers wilden die oude tijden wel weer herleven. Helaas de supporters niet.

Ik heb steeds meer moeite met de roep om D'ran voetbal en D'ran mentaliteit. Er wordt strijd verwacht op het veld en een mentaliteit van doorzetten want opgeven kent de Superboer niet. We zijn het daar allemaal over eens. Maar waar komt die roep om D'ran vandaan? Is het iets dat in de Achterhoekse genen zit? En mogen we die mentaliteit alleen van anderen, de spelers verwachten? Ik denk dat ook supporters wel iets van onverzettelijkheid mogen tonen. Maar wat zien we? Mensen haken massaal af met als gevolg dat de tribunes steeds leger worden. Is dat die Achterhoekse onverzettelijkheid? De bekende D'ran mentaliteit? Misschien krijgen we wel het voetbal dat we verdienen. Een elftal met slechts een enkele speler met persoonlijkheid, die doorzettingsvermogen toont. Een afspiegeling van de supporters, die ook veel afhakers kennen en slechts een enkele doorzetter. Eén van die doorzetters wordt nu uit het stadion verbannen voor drie jaar. Laten we behoeden dat zo het laatste restje D'ran van de Vijverberg verdwijnt.

Superboeren is onze geuzen naam. Die naam is jaren geleden verdiend door De Graafschap, de spelers en de supporters. Die naam moeten we voortdurend waarmaken, niet alleen de spelers maar ook wij de supporters. Wie de schoen past trekt hem aan. Sta op haal die seizoenkaart, ga achter je team staan voor het te laat is. D'ran! 

Hartelijke groet,

Hans Boesberg,
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren?
hansboesberg@superboeren.nl

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X