Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Drum & Showfanfare DES wint D'ranfare-competitie

Drum & Showfanfare DES wint D'ranfare-competitie

In het kader van de feestelijkheden voor het 60-jarig bestaan van De Graafschap en het 40-jarig bestaan van Supportersvereniging Superboeren De Graafschap, hebben het afgelopen half jaar verschillende orkesten opgetreden op stadion De Vijverberg. Tijdens de thuiswedstrijden van DeGraafschap werd door een orkest in de rust opgetreden en gestreden om de Dranfare bokaal.

De Supportersvereniging had orkesten uit de Achterhoek uitgenodigd om mee te doen aan de ‘Dranfare-competitie’. De orkesten konden zich hiervoor opgeven. Al snel was de competitie vol.

De deelnemende orkesten waren:


Drumfanfare en Schuttersgilde St. Jan, Keijenborg


Drumfanfare St. Martinus, Didam


Drum & Showfanfare DES, Doetinchem


Red & Black, Giesbeek

- Slagwerkgroep Cresendo, Hengelo (helaas geen foto van beschikbaar)

Uit Dieren had Gelreband zich ook aangemeld, maar door de wijziging in de competitie, kon het optreden helaas niet doorgaan. We hebben ook orkesten moeten teleurstellen, omdat we al vol zaten. We waarderen het zeer dat er zo veel animo is bij de orkesten om mee te doen. De orkesten waren ook zeer enthousiast na hun optreden in het stadion.

Uiteindelijk heeft het bestuur van de SV Superboeren als jury de winnaar gekozen. Na stemming is als winnaar Drum & Showfanfare Des uit de bus gekomen. We feliciteren Drum & Showfanfare Des van harte met de overwinning van de ‘Dranfare-competitie’. Naast de eeuwige roem en de bokaal mag DES op het Blauwitte feest zaterdag 24 mei in de rust van de wedstrijd van de oud-spelers nogmaals optreden. DES wordt gehuldigd door Pascal Kamperman, die de presentatie verzorgt op de feestdag.

Een eervolle vermelding gaat uit naar de zeer enthousiaste Gilbert Wientjes die met verschillende orkesten heeft meegestreden.

We danken alle orkesten zeer voor hun deelname en we hopen dat we de ‘Dranfare-competitie’ een vervolg kunnen geven het komende seizoen. Mochten we er mee doorgaan dan nodigen wij u weer graag uit.

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X