Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jan Vreman: stand zegt niet altijd alles

Jan Vreman: stand zegt niet altijd alles

De Graafschap kan zondagmiddag bij FC Twente voor het eerst dit seizoen een serie van vier duels zonder puntenverlies neerzetten. Voorwaarde is dat wordt gewonnen van de talenten van FC Twente in Enschede.

Het verschil met De Graafschap bedraagt liefst 16 punten. 'Als je daar naar kijkt, zijn we het misschien aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Maar een stand zegt niet altijd alles', weet trainer Jan Vreman die zaterdagavond nog een mogelijke tegenstander in de play-offs bekeek. Vreman zag het kwakkelende Sparta, dat al een periodetitel op zak heeft, op het eigen Kasteel verliezen van Fortuna Sittard (2-3).

De Graafschap richt zich vooral op een positie bij de eerste vijf, waardoor het pas een ronde later in de nacompetitie in actie hoeft te komen. De beloften van FC Twente zijn ook door Vreman geanalyseerd. 'Het is een jong elftal. Als je ze de vrijheid geeft om te voetballen, wordt het lastig', waarschuwt de trainer die waarschijnlijk ook volgend seizoen als hoofdcoach de scepter zwaait op De Vijverberg. 'We zullen het zelf moeten afdwingen door onder meer goed druk te zetten.'

Jerry van Ewijk liet zich zaterdag overigens voor het eerst sinds weken weer zien op het trainingsveld. De aanvaller kampte met klachten aan de enkel. Ook Jordan Garcia-Calvete zal waarschijnlijk weer aansluiten bij de selectie. Of Tim Bakens (heup) nog in actie komt dit seizoen, is onduidelijk. Datzelfde geldt voor Rogier Meijer. Een andere routinier, Frank van Kouwen, zit ook al weer een tijdje in de lappenmand en ontbreekt ook zondag nog. Van Kouwen kreeg enkele weken geleden opnieuw last van zijn hamstring. 'Het was helemaal weg, maar in de uitwedstrijd tegen FC Emmen kwam het weer terug', aldus Vreman.

Bron: Omroep Gelderland

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X