Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Telstar-De Graafschap: Simon Kistemaker Tribute!

Telstar-De Graafschap: Simon Kistemaker Tribute!

Telstar en De Graafschap maken zich op voor een weergaloos voetbalfeest. Het Jupiler League-duel tussen beide clubs, op vrijdag 14 maart in Velsen, zal in het teken staan van een eerbetoon aan het gezamenlijke clubicoon: Simon Kistemaker.

'We zijn benaderd door supporters van De Graafschap en waren meteen enthousiast', zegt directeur Pieter de Waard van Telstar. 'Onze clubs hebben een mooie historie met elkaar. We herinneren ons allemaal de ontvangst in Doetinchem, na het overlijden van onze speler Luciano van den Berg. Hoewel de aanleiding intens triest was, was de houding van de Superboeren hartverwarmend en onvergetelijk. Ook zijn we als Telstar shirtsponsor geworden van De Graafschap bij de D'ran-actie, omdat we De Graafschap gewoon een mooie club vinden. En we delen natuurlijk hetzelfde clubicoon. Simon Kistemaker is oneindig groot in Doetinchem en Velsen. De Kist is natuurlijk niet voor niets uitgeroepen tot beste Telstar-trainer van de afgelopen halve eeuw.'

En dus staat niets een grandioos feest in de weg. 'Supporters klagen wel eens over de weinig gastvrije ontvangst bij uitwedstrijden, maar we gaan ervoor zorgen dat de Superboeren niets te klagen hebben, ze krijgen korting op hun kaartjes en ze zullen alle vrijheid krijgen. De Superboeren betalen 4,63 euro voor een kaartje, maar dan wel gepast!', verwijst De Waard naar het oprichtingsjaar van de Witte Leeuwen. 'We gaan laten zien dat supporters best normaal met elkaar om kunnen gaan, mits je ze normaal behandelt. Als het hier niet kan, dan kan het nergens. En De Kist is spil van de feestvreugde. Hij doet de aftrap en het zou zomaar kunnen dat hij het uitvak even opjut als in zijn beste dagen op De Vijverberg. De Kist zal met de supporters naar de wedstrijd kijken. Er zullen speciale tribute-sjaals worden gedrukt en ook na de wedstrijd zal er van alles te beleven zijn', neemt de directeur alvast een voorschot op een mooi feestje in het Paviljoen. De Graafschap is enthousiast over het initiatief en heeft toegezegd waar mogelijk te helpen.

We zouden het bijna vergeten, maar er wordt ook nog gevoetbald die avond. De Waard: 'Dat vergeten we wel vaker. Ach, resultaat is niet allesbepalend bij clubs als de onze. Het gaat erom dat mensen zich kunnen identificeren met het bijzondere karakter van hun clubje. Dat gaat die avond zeker lukken. We gaan er iets prachtigs van maken. Voor onszelf, de Superboeren en uiteraard onze Kist!'

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X