Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Leiding Graafschap wil captain monddood maken

Leiding Graafschap wil captain monddood maken

De intriges bij De Graafschap stapelen zich op. Behalve alle leugens rond het vertrek van trainer Jimmy Calderwood, blijkt de clubleiding zich ook te bemoeien met de mening van de spelers.

Begin februari, na het verloren thuisduel met Fortuna Sittard (0-1), stond aanvoerder Edwin Linssen (foto) de pers te woord. Tegen dagblad De Gelderlander zei hij onder meer dat na het vertrek van topscorer Piotr Parzyszek en uitblinker Anco Jansen de doelstelling om mee te strijden om het kampioenschap niet langer realistisch is.

Plaatsing voor de play-offs was een beter doel, met het oog op de rigoureuze veranderingen in de selectie. Dit viel volledig verkeerd bij de clubleiding, waarop technisch manager Roland Vroomans een mail stuurde naar Calderwood. De belangrijkste boodschap daarin was dat het onacceptabel was dat een aanvoerder zich openlijk negatief uitliet over een doelstelling.

Calderwood was het hier echter volledig mee oneens en liet de verantwoordelijke mensen weten dat Linssen geen blaam trof en dat hij gewoon aanvoerder zou blijven. Hij besprak de dubieuze boodschap ook met zijn captain.

Extra opvallend is dat enkele dagen later algemeen directeur Henk Bloemers plotseling zelf verkondigde dat plaatsing voor de play-offs de nieuwe doelstelling is. Calderwood vernam niets meer over het feit dat hij Linssen gewoon als zijn aanvoerder aanhield, al is in de Schotse oefenmeester inmiddels wel uit eigen beweging vertrokken uit de Achterhoek.

Woensdag zijn alle details van de ontluisterende soap bij De Graafschap te lezen in de nieuwe editie van Voetbal International.

Bron: VI.nl @FreekJansenVI

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 30 augustus, aanvang 20:00 uur

Kantineverbouwing: € 150.000

€ 125.000

Om de verbouw en uitbreiding van de Supporterskantine te kunnen realiseren kunnen we niet zonder jullie donatie.

Kaartverkoopinfo komende duels

Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over. Meer

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Twitter en Facebook

Volg ons op Twitter en FacebookStop schelden met Kanker