Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Calderwood al na 29 dagen weg bij De Graafschap

Calderwood al na 29 dagen weg bij De Graafschap

Jimmy Calderwood stapt per direct op bij De Graafschap. De Schotse trainer is eerder vandaag in botsing gekomen met de leiding van de Doetinchemse club.

Reden voor de fatale confrontatie is de rol van assistent-trainer Richard Roelofsen. Calderwood kreeg na zijn aanstelling van de clubleiding het dringende verzoek om Roelofsen te offeren, omdat hij een stoorzender zou zijn. De Schot gaf gehoor aan dat verzoek waarna Roelofsen naar de beloften werd teruggezet.

In de afgelopen dagen werd Calderwood echter door dezelfde clubleiding verzocht om Roelofsen terug te nemen. Daarnaast werd gesuggereerd dat de andere assistenten geen vertrouwen meer in de hoofdtrainer zouden hebben. Toen hem vanmiddag werd verzocht om zich vanavond ziek te melden, barstte bij Calderwood de bom.

De trainer heeft zich in zijn hele trainersloopbaan nog nooit ziek gemeld en weigerde langer mee te doen aan de machtsspelletjes binnen de club. Calderwood, die gratis tot het einde van het seizoen in dienst zou zijn en alleen bij plaatsing voor de play-offs een vergoeding zou ontvangen, legde daarop per direct zijn taken neer.

De Graafschap kent een dramatisch seizoen, waarin de club zowel sportief als financieel steeds verder wegzakt. Eind december werd Pieter Huistra al aan de kant geschoven. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam zit Jan Vreman als (hoofd)coach op de bank.

Bron: VI.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X