Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

'Transfer naar Charlton voelt als bevrijding'

'Transfer naar Charlton voelt als bevrijding'

Er was concrete interesse vanuit Portugal en Frankrijk, maar Piotr Parzyszek vervolgt zijn loopbaan in Engeland. De Poolse spits van De Graafschap tekent vrijdag een contract voor 4,5 jaar bij Charlton Athletic.

'Ze hebben me langere tijd gevolgd', reageert de twintigjarige aanvaller tegen Voetbal International. 'Nadat de onderhandelingen met Nantes op niets uitliepen, hebben ze doorgepakt. Ze wilden me eerst in de zomer overnemen, maar zien me nu als directe versterking.

Parzyszek is dit seizoen met zestien treffers clubtopscorer van De Graafschap. Er was al langere tijd veel interesse. 'Daarom voelt dit wel als een bevrijding', vervolgt Parzyszek. 'Belangstelling is leuk, maar als het niets oplevert heb je er niet veel aan. Spelen in Engeland is altijd een droom geweest. Bovendien is de keuze voor Charlton er eentje met perspectief. Ik kan me daar goed verder ontwikkelen en speelminuten maken.'

Parzyszek werd geboren in Polen, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de jeugdopleiding van De Graafschap. 'Het is mijn cluppie en het afscheid zal niet makkelijk zijn. Gelukkig heb ik de club op deze manier ook financieel veel kunnen bezorgen.'

De Graafschap ontvangt naar verluidt 700 duizend euro voor de spits, die vrijdag medisch gekeurd wordt en vervolgens zal aansluiten bij de selectie van Charlton Athletic. Die bereidt zich dan voor op de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic van zaterdagmiddag.

Bron: VI.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X