Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

'Transfer naar Charlton voelt als bevrijding'

'Transfer naar Charlton voelt als bevrijding'

Er was concrete interesse vanuit Portugal en Frankrijk, maar Piotr Parzyszek vervolgt zijn loopbaan in Engeland. De Poolse spits van De Graafschap tekent vrijdag een contract voor 4,5 jaar bij Charlton Athletic.

'Ze hebben me langere tijd gevolgd', reageert de twintigjarige aanvaller tegen Voetbal International. 'Nadat de onderhandelingen met Nantes op niets uitliepen, hebben ze doorgepakt. Ze wilden me eerst in de zomer overnemen, maar zien me nu als directe versterking.

Parzyszek is dit seizoen met zestien treffers clubtopscorer van De Graafschap. Er was al langere tijd veel interesse. 'Daarom voelt dit wel als een bevrijding', vervolgt Parzyszek. 'Belangstelling is leuk, maar als het niets oplevert heb je er niet veel aan. Spelen in Engeland is altijd een droom geweest. Bovendien is de keuze voor Charlton er eentje met perspectief. Ik kan me daar goed verder ontwikkelen en speelminuten maken.'

Parzyszek werd geboren in Polen, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de jeugdopleiding van De Graafschap. 'Het is mijn cluppie en het afscheid zal niet makkelijk zijn. Gelukkig heb ik de club op deze manier ook financieel veel kunnen bezorgen.'

De Graafschap ontvangt naar verluidt 700 duizend euro voor de spits, die vrijdag medisch gekeurd wordt en vervolgens zal aansluiten bij de selectie van Charlton Athletic. Die bereidt zich dan voor op de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic van zaterdagmiddag.

Bron: VI.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X