Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Anco Jansen: deze trainer is duidelijk

Anco Jansen: deze trainer is duidelijk

Anco Jansen heeft de afgelopen dagen uitvoerig gesproken met trainer Jimmy Calderwood. Tussen de twee lijkt een goede klik te zijn. 'Hij is duidelijk en weet wat hij wil en niet wil', zegt de speler van De Graafschap.

Jansen krijgt een centrale en bepalende rol in het elftal. 'Hij wil dat ik belangrijk ben voor het team als aanvallende middenvelder en dat ik ervoor zorg dat jongens gaan scoren. Heerlijk, want zo zie ik het zelf ook', stelde Jansen die een gedreven en getergde indruk maakte donderdag tijdens de laatste training.

'Getergd niet denk ik. Ik wil gewoon laten zien dat ik goed kan voetballen', reageerde de geboren Zwollenaar. In het onderhoud met Calderwood vertelde de Schotse coach ook dat Jansen bij balverlies zijn taken heeft. 'Ja, hij heeft me gewaarschuwd. Ik moet soms mijn verdedigende werk doen, want met vier aanvallers mogen we niet overlopen worden. Dat is part of the game. Deze trainer maakt op mij een goede indruk. We spelen iets anders, de intentie is inderdaad vooral om aan te vallen.'

Toch aast de speler, die vorig seizoen vaak uitblonk bij De Graafschap, nog steeds op een tussentijds vertrek. De transfermarkt is nog ruim een week open. Calderwood ziet Jansen dolgraag blijven. 'Maar het zou raar zijn als ik nu tegen de mensen zeg ik blijf, terwijl ik over twee dagen gevlogen ben. Niet dat het aan de orde is, maar je moet het ook niet uitsluiten. Nee, Cambuur Leeuwarden speelt niet meer. Ik kan er verder niets over zeggen', vertelde Jansen met een glimlach.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

SC Cambuur

SC Cambuur

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 8 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)