Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap vangt bot bij Sanderink

De Graafschap vangt bot bij Sanderink

De Graafschap heeft aangeklopt voor financiële steun bij miljardair Gerard Sanderink, oud-hoofdsponsor van de voetbalclub. De eigenaar van onder meer IT-bedrijf Centric, heeft voorlopig echter bedankt.

'Wij hoorden binnen onze club dat hij wilde investeren. Er is toen een uitvoerig gesprek geweest met de Raad van Commissarissen, maar op dit moment ziet Sanderink geen mogelijkheden heeft hij gezegd. Dat heeft te maken met de liquiditeitspositie van zijn bedrijven', zegt voorzitter Henk Zweers van de RvC.

De Graafschap saneerde de afgelopen jaren noodgedwongen rigoureus en is achter de schermen volop bezig een nieuwe organisatie op te tuigen. Het bestuur zoekt met behulp van een platform van oud-spelers nieuwe mensen en wil ook de selectie een forse kwaliteitsinjectie geven. 'Onze visie zoals we dat willen vormgeven wijkt niet veel af met die van Gerard Sanderink. In grote lijnen zijn we het eens. Alleen de weg er naar toe is anders', weet Zweers.

Sanderink heeft naar verluidt wel oren naar een terugkeer bij De Graafschap, maar wil dan keihard ingrijpen. Pas als er een concreet uitgewerkt plan op tafel ligt met de door hem gewenste (nieuwe) namen, zal de voormalig shirtsponsor waarschijnlijk weer de portemonnee trekken voor de Achterhoekse club.

Opvallend is overigens dat Sanderink nog geen aandeel heeft gekocht in het plan van de club om het negatief eigen vermogen weg te poetsen. Dat was wel de verwachting. Veel vermogende Achterhoekers, onder wie ook Guus Hiddink, deden dat de afgelopen weken wel. Op dit moment is er ongeveer 1,7 miljoen euro aan aandelen gekocht door mensen met een blauw-wit hart. Doel is om circa 3 miljoen op te halen. 'We hebben hem wel gevraagd een aandeel te kopen, maar op dit moment is dat nog niet gebeurd', meldt Zweers.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X