Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Draagvlak voor Huistra was verdwenen

Draagvlak voor Huistra was verdwenen

Trainer Pieter Huistra was voor De Graafschap niet meer te handhaven. 'Er was binnen de geledingen van onze volksclub nauwelijks nog draagvlak. Zijn positie was onhoudbaar geworden', zegt directeur Henk Bloemers.

'Dit kon niet anders. Iedereen heeft de afgelopen weken het team zien spelen. Dan hoef ik toch niets meer toe te voegen', vult voorzitter Zweers van de Raad van Commissarissen aan. 'Vanochtend hebben we met elkaar gesproken en de knoop doorgehakt. Dat kun je dan ook beter doen. Het was ook unaniem. Overigens was dat gesprek al gepland als voorbereiding op de evaluatie die we begin januari wilden doen.'

Bloemers bracht Huistra, die onbereikbaar is voor commentaar, dinsdag het slechte nieuws. 'Hij had er nog wel vertrouwen in en vond het jammer. Ik heb hem alles uitgelegd. Nee, emotioneel was Pieter niet.' De spelersgroep is vooraf niet op de hoogte gebracht en had ook geen grote stem in het ontslag. 'We hebben de spelers alleen geïnformeerd', meldt Bloemers.

De opvolger van Huistra zal extern worden gezocht. Op 4 januari hervat De Graafschap de trainingen. Pas op 20 januari hervat de Achterhoekse club de competitie. De huidige assitent-trainers Roelofsen, Vreman en Te Braak zullen op 4 januari vrijwel zeker voor de groep staan. 'Die kans is heel groot', bevestigt Bloemers. 'Maar voor daarna heeft iemand van buitenaf onze voorkeur', draait de directeur er niet omheen. 'We zullen alleen uiterst creatief moeten zijn, want zoals bekend is onze financiële situatie niet best. Voorlopig hebben we echter nog wel even de tijd.'

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X