Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap vergooit het bij MVV (2-1)

De Graafschap vergooit het bij MVV (2-1)

De Graafschap bleef tegen MVV met lege handen achter. De Achterhoekers gingen in de slotfase met 2-1 onderuit. Met opmerkelijke defensieve wissels riep de geplaagde trainer Pieter Huistra het onheil over zijn eigen ploeg af.

In Maastricht kon De Graafschap weer beschikken over topscorer Piotr Parzyszek en keerden de weer fitte Breinburg en Will terug aan de aftrap.

De eerste helft in Limburg was misschien wel de beste in tijden voor de Superboeren. De Graafschap nam het initiatief en speelde dwingend en kreeg de nodige kansen. Maar Anco Jansen Piotr Parzyszek, Jordan Garcia-Calvete en met name Tim Vincken, waren niet doortastend genoeg of vonden de sterk keepende Bram Castro op hun weg.

Het enige doelpunt viel kort voor rust. Partzyszek gaf het laatste zetje en tekende zo voor zijn vijftiende treffer dit seizoen (0-1). Daarmee was de verdiende, maar te magere voorsprong een feit.

Na de pauze kwam de thuisclub iets anders voor de dag. Het speelde met meer opportunisme en daarmee hadden de bezoekers moeite. Toch kwam de voorsprong nooit echt in gevaar. En zelf weigerde De Graafschap het duel in het slot te gooien.

Dat de angst bij Pieter Huistra regeerde onderstreepte hij met het inbrengen van een derde verdedigende middenvelder voor het laatste kwartier. Hierdoor liep zijn elftal meer en meer terug. De in de rust ingevallen Sema zette de wedstrijd binnen enkele minuten op de kop met de 1-1 en de 2-1.

In het restant zocht De Graafschap wél weer de aanval. Het werd druk voor de neus van doelman Castro, maar de Belg bleef overeind en zo voorspeelde De Graafschap weer dure punten en moet het de top drie voorlopig laten gaan.

Karakteristiek, vrijdag 22 november 2013

MVV Maastricht - De Graafschap 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Piotr Parzyszek (37), 1-1, Sema (78), 2-1, Sema (83)

Arbiter: Braamhaar
Toeschouwers: 4.149

Geel De Graafschap: Nathaniel Will, Ted van de Pavert
Geel MVV Maastricht: Veldmate, Verdellen, Secerovic

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Vlatko Lazic, Jordan Garcia-Calvete (74. Soufian Echcharaf), Edwin Linssen (84. Nathan Kabasele), Gregor Breinburg, Tim Vincken, Piotr Parzyszek, Anco Jansen (80. Jerry van Ewijk)

MVV Maastricht: Castro, Geenen, Verdellen, Kuipers, Ospitalieri, Secerovic, Rutjes (46. Sema), Smeets (88. Gillis), Van Hyfte, Veldmate (66. La Rosa), Schreurs

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X