Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Overwicht voorkomt blamage De Graafschap niet

Overwicht voorkomt blamage De Graafschap niet

De Graafschap heeft de thuiswedstrijd tegen Achilles'29 niet weten te winnen. Op een mistige Vijverburg werd het 2-2. De aangeslagen formatie van Pieter Huistra verspeelde zo onnodig twee punten.

De Graafschap miste tegen het bij de profs debuterende Achilles'29 een handvol spelers door blessures en Piotr Parzyszek wegens interlandverplichtingen. Toch kenden de Doetinchemmers een prima start.

Al na twee minuten werd Nathan Kabasele gevloerd door doelman Hengelman. Voor arbiter Pérez voldoen voor een strafschop. Deze werd door Anco Jansen benut:1-0. Het overwicht van de Achterhoekers hield aan, zo kopte Robin Pröpper op de lat en was miste Kabasele in kansrijke positie. Een overtreding op Tim Vincken bezorgde De Graafschap zelfs een tweede penalty. Ditmaal zag Jansen zijn inzet gekeerd worden.

Hierna werd het spel van De Graafschap minder en ook de bezoekers konden geen potten breken. Een zeldzame uitval van de Groesbekers was echter wel direct raak. Raja Boean scoorde: 1-1.

Na de rust bleef De Graafschap sterker, maar creëerde het weinig. Er werd wel gejaagd op een tweede treffer maar dit gebeurde zonder echt idee. Verdedigend bleef Achilles'29 vrij moeiteloos overeind. Het ongenoegen van de fans werd luider en richtte zich nadrukkelijk op oefenmeester Huistra.

Het was een individuele actie van Jerry van Ewijk die Kabasele in staat stelde te scoren: 2-1. Toch haalde deze tussenstand het eindsignaal niet. In de extra tijd kregen ook de bezoekers, op advies van de assistent-arbiter een penalty, na hands van Pröpper. Spits Thoone verzilverde deze buitenkans: 2-2.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 16 november 2013

De Graafschap - Achilles'29 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Anco Jansen (2/penalty), 1-1, Raja Boean (36), 2-1, Nathan Kabasele (84), 2-2, Thoone (90+2/penalty)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: 6.023

Geel De Graafschap: Coen Maertzdorf, Robin Pröpper
Geel Achilles'29: Hengelman, Sanders

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Ties Evers, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Vlatko Lazic, Jordan Garcia-Calvete (73. Jerry van Ewijk), Edwin Linssen (89. Timothy van der Meulen), Soufian Echcharaf, Tim Vincken (84. Coen Maertzdorf), Nathan Kabasele, Anco Jansen

Achilles'29: Hengelman, Edwards, Sanders, Rijnbeek, Van Bochoven (75. Hol), Hendriks, Verhoeven, Thoone, Sürmeli (86. Thomassen), Raja Boean (70. Van Steen), Van Straaten

Bijzonderheid: Anco Jansen mist penalty (19)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X