Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jong Ajax heeft spelerstekort

Jong Ajax heeft spelerstekort

Trainer Alfons Groenendijk moet tot in zijn tenen improviseren om een elftal onder de naam Jong Ajax op de been te brengen. Vanavond staat de wedstrijd Jong Ajax - De Graafschap op het programma in de Jupiler League.

Door interlandverplichtingen - Ajax levert mankracht aan diverse nationale jeugdelftallen - en blessures moet Groenendijk 'een leger' aan spelers missen. Ook uit het eerste elftal en A1 kan Groenendijk moeilijk putten omdat die ploegen zaterdag en zondag nog hebben gespeeld. "Het elftal verschilt op elf plaatsen met het team dat vorige week gespeeld heeft", illustreert Groenendijk de situatie.

Groenendijk moet nu noodgedwongen diverse achttienjarige spelers opstellen. "Eigenlijk onverantwoord", zo vindt hij. Ook informeerde hij bij de zaterdagtak naar spelers. "Eigenlijk kan dit niet. Mijn elftal wordt steeds jonger."

Jong Ajax verbruikte dit seizoen al bijna vijftig spelers en dat levert nogal wat kritiek op van de andere ploegen in de Jupiler League. Zij vinden het feit dat Jong Ajax wekelijks met een ander elftal aantreedt een vorm van competitievervalsing. Dat geldt ook voor Jong PSV en Jong FC Twente, die dit seizoen voor het eerst in de Jupiler League spelen. Onder anderen Sparta-directeur Wiljan Vloet spuwde zijn gal. "Je weet nooit welk elftal je tegenover krijgt. Het is gekkenwerk."

NOS Studio Sport maakt maandagavond een reportage bij Jong Ajax - De Graafschap over de stand van zaken in de Jupiler League. De repotage wordt dinsdagavond uitgezonden.

Bron: NOS.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X