Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap praat over trainersstoel

De Graafschap praat over trainersstoel

De Raad van Commissarissen van De Graafschap is dinsdagavond in het diepste geheim bijeen geweest om over de positie van trainer Pieter Huistra te praten. Dat gebeurde thuis bij voorzitter Henk Zweers in Brummen. Directe aanleiding is de dramatische nederlaag tegen FC Eindhoven en het wegwerpgebaar van Huistra naar een deel van de aanhang. Ook de directie van De Graafschap heeft inmiddels een indringend onderhoud gehad met de coach van wie het contract in juli afloopt.

Of de positie van de oefenmeester uit Rhenen serieus wankelt, is onduidelijk. Het krediet bij de fans is na het incident van zaterdag zeker afgenomen. Ook is zeker dat er in Brummen uitgebreid over het functioneren van Huistra is gesproken. 'We hebben een start gemaakt met een analyse waarom het op het veld niet gaat, zoals in ons beleidsplan staat. Er vinden daarover gesprekken plaats. Wij willen helder hebben waar het aan schort', zegt Zweers.

De Graafschap staat weliswaar op de vierde plaats in de Jupiler League, maar speelt dit seizoen zeer wisselvallig voetbal. Belangrijker nog is dat het type spel niet strookt met dat wat de clubleiding wil zien. Vorige maand uitte Zweers al kritiek na de bloedeloze 0-0 tegen Willem II. 'Het D'ran voetbal met veel druk en een bepaalde agressie zien we niet terug', zei Zweers toen ook al.

Zaterdag vierde de fanatieke aanhang zijn 10-jarig jubileum. Dat ging gepaard met prachtige sfeerdoeken op de Spinnekop. De Graafschap werd in de eerste 20 minuten tegen FC Eindhoven echter overlopen en verloor uiteindelijk met 3-1. 'Een gemiste kans. Zowel sportief als wat betreft goodwill. Op agressie, normaal gesproken ons sterke punt, zijn we in het begin compleet afgetroefd', oordeelde Zweers. De teleurstellende avond, waarbij De Vijverberg eindelijk weer eens bevolkt werd door ongeveer 9000 mensen, sloeg bij veel clubmensen in als een bom. Supporters schreeuwden om het vertrek van Huistra die na afloop nog wel spijt betuigde over zijn wegwerpgebaar.

Hoe het de komende dagen verder gaat, wilde Zweers niet zeggen. 'Die procedure houd ik voor mezelf.' Zweers zegt dat de RvC voor 1 december conclusies trekt over de analyse die op dit moment achter de schermen plaatsheeft. Pieter Huistra is bij De Graafschap bezig aan zijn tweede seizoen. Vorig seizoen eindigde de Achterhoekse club teleurstellend achtste, maar speelde het nog wel in de play-offs om promotie.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X