Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

SV Superboeren en BT strikken 'De Kist'

SV Superboeren en BT strikken 'De Kist'

SV Superboeren bestaat 40 jaar, Brigata Tifosi 10 jaar. Dat maakt samen een halve eeuw. Reden voor deze groeperingen om de grootste koning van de laatste 50 jaar (en de twaalf eeuwen daarvoor) naar Doetinchem te halen. Levende legende Simon Kistemaker komt samen met zijn trouwe kompaan Hans Kraay junior op maandagavond 9 december naar Paddy's Food & Drinks. Daar zullen zij vanaf 20.30 uur met hun verhalen de sfeer van de oude Vijverberg laten herleven.

Simon Kistemaker was van 1989 tot 1993 trainer in Doetinchem en De Kist was in die jaren ongekend populair. In 1991 werd De Graafschap ongeslagen kampioen van de eerste divisie. De thuiswedstrijden waren ware boerenbruiloften. Kistemaker kon met een simpel handgebaar de Vijverberg in lichterlaaie zetten. Het jaar erop maakten de cowboys van De Kist, met de bikkelharde Kraay als verlengstuk van zijn trainer, de eredivisie onveilig. De Graafschap degradeerde op het nippertje, maar de Achterhoek was razend trots op haar jongens. De typische clubcultuur van de Superboeren werd nimmer zo uitgedragen als in die periode. Stoeven en angoan, knappen met het spul, D'ran!

Die sfeer gaan we herbeleven in Paddy's. Eigenaar Michiel Jansen: 'We zijn normaliter dicht op maandag, maar voor een held als Simon Kistemaker gooi ik de tent graag open'. Presentator van het geheel is Maarten Hagelstein, bij veel supporters bekend als Hagel. Hij beschouwt de Spinnekop als zijn 'geestelijke geboorteplaats' en is idolaat van De Kist. Hij kan vol vuur vertellen over de thuiswedstrijd tegen RKC in '91/'92, toen De Kist naar hem zwaaide, nadat hij en zijn vriendjes met piepstemmetjes 'Simon Simon Simon' hadden geroepen. U hoeft hem er niet om te vragen, hij begint er uit zichzelf wel over.

Simon Kistemaker worstelde de laatste jaren met zijn gezondheid maar is inmiddels weer 'zo scherp als een mes'. De Kist krijg je niet zomaar klein. Bereid u voor op een avond vol prachtige verhalen over boerenbruiloften, vliegtuigen uit de lucht koppen, snoeiharde trainingen, draaiorgels in de tuin, gehakt in de pan van Tante Lien, seksfilms in de spelersbus en varkens met hoedjes op. Simon laat vanuit Heemskerk weten: 'We gaan er een geweldige avond van maken'. Zeg niet dat wij u niet gewaarschuwd hebben! Wees erbij op 9 december! Paddy's is geopend vanaf 20.00 uur, om 20.30 begint het programma. De toegang is gratis.

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X