Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap krijgt tik op eigen veld: 1-3

Graafschap krijgt tik op eigen veld: 1-3

De Graafschap is er niet in geslaagd om het thuisduel tegen FC Eindhoven in winst om te zetten. De Brabanders waren de zwak spelende Achterhoekers de baas: 1-3.

Ruim 9.000 toeschouwers zagen bij De Graafschap Anco Jansen terugkeren in de basis na een schorsing. Bij de opkomst werd er een prachtig doek getoond door de Brigata Tifosi, de supportersgroep dat hun 10-jarig bestaan vierde.

De Graafschap begon erg afwachtend aan het duel tegen een directe concurrent. De ploeg van Pieter Huistra kreeg hiervoor al snel de rekening gepresenteerd. Een schoot van Deschilder was goed voor de 0-1. Omdat oud-Graafschapper Donny de Groot oog-in-oog met doelman Heusinkveld niet faalde, stond het binnen een kwartier zelfs al 0-2.

De Graafschap gooide de schroom van zich af en startte de achtervolging. De thuisclub kreeg enkel kleine kansen via Parzyszek, Jansen en Vincken, maar het offensief bracht de bezoekers nauwelijks in verlegenheid en zo stond het halverwege 0-2.

In de rust volgde de felicitatie van SV Superboeren De Graafschap aan de Brigata Tifosi. Direct na de pauze hoopten de Superboeren middels een snelle treffer op een terugkeer in het duel. Dat doelpunt viel echter aan de andere kant: Lagouireh schoot prachtig raak, goed voor 0-3.

De Graafschap speelde zelf zonder enig idee en ontsnapte nog aan de 0-4. De Doetinchemse equipe kwam nog wel terug tot 1-3, waarbij Parzyszek optimaal profiteerde van een fout van verdediger Beekmans. Een verwacht slotoffensief kwam vervolgens nooit echt van de grond en zo werd et een teleurstellende avond op De Vijverberg, waar de ingevallen Rogier Meijer zijn 250e wedstrijd in het blauwwit speelde.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 02 november 2013

De Graafschap - FC Eindhoven 1-3 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, Deschilder (9), 0-2, De Groot (15), 0-3, Lagouireh (58), 1-3, Piotr Parzyszek (72)

Arbiter: Liesveld
Toeschouwers: 9.134

Geel De Graafschap: Anco Jansen, Tim Vincken, Tim Bakens
Geel FC Eindhoven: De Groot, Van Son, Gunst

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will (45+1. Ties Evers), Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Jordan Garcia-Calvete (69. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Soufian Echcharaf, Tim Vincken, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

FC Eindhoven: Muyters, Durwael, Nieveld, Gunst, Van Son, Bourdouxhe (73. De Wilde), Waalkens (83. Hunte), Deschilder, Beekmans, Lagouireh, De Groot

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

FC Den Bosch

FC Den Bosch

Vrijdag 23 februari, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 23 februari om 20:00 uur tegen FC Den Bosch.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)