Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Waterman: "Het tempo ligt hier hoger"

Waterman:

Boy Waterman verruilde Nederland afgelopen zomer voor Duitsland, waar hij met Alemannia Aachen uitkomt in de Tweede Bundesliga. De start van het seizoen verliep echter niet naar wens.

Aachen is na vijf wedstrijden de troosteloze hekkensluiter, vorige week werd pas het eerste puntje van het seizoen behaald. Waterman had zich er meer van voorgesteld, maar zegt zich nog geen zorgen te maken.

"Pas als we na acht of negen speelronden nog steeds onderaan staan, moeten we ons echt zorgen maken", vertelt Waterman in de Aachener Zeitung. "Voorlopig zie ik daar geen reden toe."

Zaterdag, als Fortuna Düsseldorf op bezoek komt, moet dan eindelijk de eerste zege van het seizoen worden geboekt. "Natuurlijk hebben we als team bij elkaar gezeten en naar oorzaken gezocht. Maar je kunt wel praten, maar met alleen praten bereik je niets. Als voetballer moet je het op het veld laten zien."

Van aanpassingsproblemen heeft de 27-jarige sluitpost in elk geval geen last. "Tussen de Eredivisie en Tweede Bundesliga zijn eigenlijk weinig verschillen", zegt Waterman. "In Duitsland ligt het tempo hoger, het niveau is aan elkaar gewaagd."

Dankzij de aanwezigheid van keeperstrainer Hans Spillmann denkt Waterman zelfs nog te kunnen groeien. "Van hem leer ik heel veel en onder hem kan ik mijzelf als keeper verbeteren. Dat was in het vorige seizoen bij mijn vorige club (De Graafschap, red.) totaal anders..."

 Bron: Aachener Zeitung / Voetbalprimeur.nl

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X