Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap meldt zich met late zege in de top

De Graafschap meldt zich met late zege in de top

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Volendam op de valreep drie punten gepakt. Een late, gelukkige treffer van Vlatko Lazic, zorgde ervoor dat het matige duel toch nog een winnaar kreeg en dat de Superboeren zich in de top van de Jupiler League hebben gemeld.

Aan De Dijk, waar De Graafschap speelde zonder de geschorste Anco Jansen en Soufian Echcharaf de vervanger was van Linssen, zagen de toeschouwers een duel tussen twee afwachtende ploegen die zich niet in de kaart lieten kijken.

Ondanks de aanwezigheid van de twee topschutters Mühren en Parzyszek waren de kansen op één hand te tellen. De beste waren wel voor de bezoekers. Jordan Garcia-Calvete stuitte op doelman Timmermans, die ook een schot van Echcharaf uit zijn doel hield. Bij de ploeg van Hans de Koning kwam de meeste dreiging van Menzo en was ook Wattamaleo bijna verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Na rust bleef het beeld van de wedstrijd lange tijd hetzelfde en leek een doelpuntloze puntendeling in de maak. Volendammer Menzo verzuimde meermalen zijn ploeg op voorsprong te zetten. Pieter Huistra zag zijn ploeg steeds slordiger worden met name bij het uitspelen van kansrijke situaties. Spits Piotr Parzyszek trof ook nog eens de paal.

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog kansen op de volle winst. Die werden gemist en iedereen leek tevreden met een gelijkspel. Keeper Timmermans werd al uitgeroepen tot Man of the Match. Niet veel later blunderde de sluitpost bij een vrije trap van Vlatko Lazic, die de Doetinchemmers alsnog de overwinning bezorgde (0-1). In de extra tijd werd de kans op de 0-2 knullig om zeep geholpen.

Karakteristiek, zondag 27 oktober 2013

FC Volendam - De Graafschap 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Vlatko Lazic (90)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 3.280

Geel De Graafschap: Tim Bakens
Geel FC Volendam: Mühren, Coster

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Jordan Garcia-Calvete, Soufian Echcharaf (90. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Tim Vincken (84. Vlatko Lazic), Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk (68. Coen Maertzdorf)

FC Volendam: Timmermans, Koning, Schilder, Schouten (90. Veerman), Coster, Schwiebbe, Wattamaleo (62. Marengo), Mühren (89. Esseboom), Overtoom, Laghmouchi, Menzo

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X