De Graafschap rijkelijk beloond met punt (0-0)

Willem II en De Graafschap zijn in hun onderlinge ontmoeting niet verder gekomen dan 0-0. Het duel in Tilburg kende weinig hoogtepunten en het was aan doelman Jasper Heusinkveld te danken dat De Graafschap overhield.

Trainer Pieter Huistra miste Piotr Parzyszek De spits heeft interlandverplichtingen met Jong Polen. De oefenmeester trok vervolgens een rookgordijn op om wie de er nu in de spits zou staan. De logische keuze viel op Anco Jansen.

Waar Willem II nog wel wilde en in het eerste kwartier een paar mogelijkheden kreeg, stelden de Achterhoekers daar niets tegenover. De Doetinchemse aanval kwam niet in het stuk voor. Dit werd onderstreept door het feit dat De Graafschap voor rust doelman Swinkels testte met een schot op doel. Rust: 0-0.

Ook in de tweede helft bleef het een duel met erg weinig kansen. Willem II had een licht overwicht, maar creëerde niet veel en De Graafschap hield vooral tegen. Na een kleine 70 minuten schoot Anco Jansen voor het eerst op doel.

In de slotfase ontsnapte De Graafschap aan een nederlaag toen een inzet van Boymans voor de lijn werd weggehaald. De Graafschap blijft voorlopig in de middenmoot staan.