Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Mat De Graafschap ruim onderuit bij Sparta (3-0)

Mat De Graafschap ruim onderuit bij Sparta (3-0)

De Graafschap heeft tegen Sparta met ruime cijfers verloren. De Doetinchemse club had op Het Kasteel weinig in te brengen. Het werd een afgetekende 3-0.

De Graafschap trad in Rotterdam aan met de zelfde elf als vorige week tegen Excelsior (2-1 winst). Bovendien kon de ploeg van Pieter Huistra wat vertrouwen putten uit de resultaten van de laatste weken, vaak wel behaald naar één goede helft.

Het bezin was ook zeker voor de bezoekers: een vrije trap van Anco Jansen belandde op de binnenkant van de paal, doelman Sinouh zou kansloos zijn geweest. Even later hield de sluitpost Piotr Parzyszek van een treffer af. De Graafschap wist zich in het vervolg geen raad met het vele balbezit.

De thuisploeg had minder de bal, maar was dreigender en strafte kinderlijk verdedigen bij de bezoekers tweemaal resoluut af. Langedijk en Voskamp scoorden: 2-0.

Na de rust bracht Huistra Van Kouwen voor zijn eerste minuten. De Graafschap ging er niet beter door spelen. Het spel was slordig en fantasieloos. Aanvallend dwongen de Superboeren nauwelijks iets af. Alleen Garcia-Calvete was dicht bij een treffer.

Sparta liet ook nog maar weinig zien. Het had de winst binnen, maar gaf deze in de extra tijd nog wat meer glans met opnieuw een treffer van Voskamp: 3-0.

Karakteristiek, zaterdag 05 oktober 2013

Sparta Rotterdam - De Graafschap 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Langedijk (23), 2-0, Voskamp (36), 3-0, Voskamp (90+2)

Arbiter: Gözübüyük
Toeschouwers: 5.405

Geel De Graafschap: Edwin Linssen
Geel Sparta Rotterdam: -

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Tim Bakens, Ted van de Pavert (46. Frank van Kouwen), Milan Massop, Edwin Linssen (63. Soufian Echcharaf), Jordan Garcia-Calvete (76. Nathan Kabasele), Gregor Breinburg, Jerry van Ewijk, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Sparta Rotterdam: Sinouh, Gielisse, Luirink, Ramsteijn, Misidjan (85. Van Berkel), Nieuwendaal, El Hassnaoui (90. De Nooijer), Nys, Deekman, Voskamp, Langedijk (69. Van Hout)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X