De Graafschap herpakt zich in competitie tegen Excelsior

Na het bekerverlies van 1-3 afgelopen dinsdag 24 september, werd er zaterdagavond wel gewonnen van Excelsior in competitieverband. Na een 0-1 achterstand via Lars Veldwijk in de eerste helft, brachten Piotr Parzyszek en Jordan Garcia-Calvete de 1-2 overwinning op het scorebord. De Graafschap staat momenteel op de derde plaats na tien gespeelde wedstrijden.

Ten opzichte van het duel in de KNVB Beker keerde Gregor Breinburg weer terug in de basis. Daarnaast gaat de voorkeur van coach Pieter Huistra voor Jasper Heusinkveld in het doel. Tim Vincken zat ditmaal niet bij de wedstrijdselectie.

In de eerste helft kon de thuisploeg weinig laten zien dat deze wedstrijd wel met drie punten moest worden afgesloten. Weinig kansen voor beide ploegen, waar doelman Heusinkveld een prima kans van Jeff Stans wist te keren. Uit een vrije trap zag Breinburg zijn inzet over gaan.

Echter kwam de Doetinchemse club voor de tweede keer in enkele dagen op een 0-1 achterstand tegen de Rotterdammers. Het doelpunt kwam op naam van Lars Veldwijk na 25 minuten spelen.

In het tweede bedrijf veranderde het wedstrijdbeeld en hadden de Superboeren het besef gekregen dat er wat moest veranderen. In de eerste minuut schoot Khalid Karami namens Excelsior voorlangs. In de tegenaanval had Anco Jansen voor de gelijkmaker moeten zorgen, maar de aanvaller schoot de bal van dichtbij over.

Een vrije trap van Jansen werd gekeerd door doelman Jordy Deckers. Ook kreeg de hardwerkende Jerry van Ewijk een mogelijkheid. Na tien minuten werd de 1-1 gelijkmaker binnen gekopt door clubtopscorer Piotr Parzyszek uit een vrije trap van Jansen. De 2-1 leek er al snel aan te komen met een afstandschot van Van Ewijk.

Na goed combinatiespel met o.a. Jansen, Van Ewijk kreeg Parzyszek twee kansen achter elkaar. Deckers wist zijn tweede redding spectaculaire er uit te houden. Vijf minuten voor tijd bracht invaller Soufian Echcharaf met een perfecte steekpass Jordan Garcia-Calvete in stelling om voor de 2-1 te zorgen.

In de slotfase had Van Ewijk een één-op-één situatie met goalie Deckers, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Een goede actie langs de lijn van Echcharaf werd met een afstandschot bijna bekroond met een treffer. Vervolgens floot scheidsrechter Ed Janssen voor het einde van de wedstrijd en was er op het veld de interactie tussen de spelers en de aanwezige fans van de Superboeren om te feesten op deze overwinning.

Karakteristiek, zaterdag 28 september 2013

De Graafschap - Excelsior 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1,Veldwijk (25), 1-1, Piotr Parzyszek (56), 2-1, Jordan Garcia-Calvete (85)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 4.685

Geel De Graafschap: Edwin Linssen
Geel Excelsior: Stans

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan MassopEdwin Linssen (82. Soufian Echcharaf), Jordan Garcia-Calvete, Gregor Breinburg (87. Rogier Meijer), Jerry van Ewijk, Piotr ParzyszekAnco Jansen

Excelsior: Deckers, Karami, Fischer, Van Diermen, Eekman, Stans, Hutten, Kruys (68. Auassar), Blij (53. Vermeulen), Veldwijk, Botaka