Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap strandt weer vroeg in beker 1-3

De Graafschap strandt weer vroeg in beker 1-3

De Graafschap heeft al afscheid genomen van het bekertoernooi. Op de eigen Vijverberg bleken de Doetinchemmers niet opgewassen tegen Excelsior werden zo vroegtijdig uitgeschakeld: 1-3.

Trainer Pieter Huistra deed voor dit duel een beroep op doelman Van de Kracht en er was de rentree in de basis van Anco Jansen en Edwin Linssen. De thuisploeg begon vol goede moed aan het duel, maar keek al snel tegen een achterstand aan. Van de Kracht vloerde Hutten opzichtig. Hutten zelf schoot de toegekende penalty binnen: 0-1.

De gelijkmaker volgde snel. Anco Jansen passeerde doelman Deckers. In het open duel kwam er een hernieuwde voorsprong voor de Rotterdammers. Daan Blij schoot de bal wonderschoon tegen de touwen. Van de Kracht was kansloos: 1-2. Ondanks grote kansen aan beide kanten werd er voor rust niet meer gescoord.

In de tweede helft was het allemaal een stuk minder, zeker bij de ploeg van Pieter Huistra. De oefenmeester bracht Kabasele als extra aanvaller en posteerde ook Tim Bakens in de spits. Veel leverde het niet op. Op de bank werd men er moedeloos van en het gemor van de tribunes was hoorbaar.

Op aangeven van Kabasele was de grootste kans voor Piotr Parzyszek. Maar de topscorer miste. Nadat kort voor tijd de ingevallen Vermeulen nog een kans onbenut liet, deed hij dat in de extra tijd beter: 1-3. Hiermee was de uitschakeling van De Graafschap definitief.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, dinsdag 24 september 2013, Tweede ronde KNVB-beker

De Graafschap - Excelsior* 1-3 (1-2)
Scoreverloop:
0-1, Hutten (7/penalty), 1-1, Anco Jansen (11), 1-2, Blij (18), 1-3, Vermeulen (90+1)

* Excelsior naar de volgende ronde

Arbiter: Makkelie
Toeschouwers: 2.305

Geel De Graafschap: Jordy van de Kracht
Geel Excelsior: Eekman

De Graafschap:
Jordy van de Kracht, Nathaniel Will (79. Ties Evers), Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Jordan Garcia-Calvete, Anco Jansen, Edwin Linssen, Tim Vincken, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk (62. Nathan Kabasele)

Excelsior: Deckers, Karami, Fischer, Van Diermen, Eekman, Kruys (67. Stans), Vermeulen, Auassar (84. Mattheij), Blij, Hutten (77. Veldwijk), Botaka

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X