Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Pieter Huistra ziet nog rol voor Anco Jansen

Pieter Huistra ziet nog rol voor Anco Jansen

Pieter Huistra begint vrijdag tegen Jong FC Twente met Anco Jansen op de bank. De trainer ziet zeker nog een rol voor de 24-jarige aanvaller, maar is ook kritisch.

Jansen trainde na zijn terugkeer twee maal met de eerste selectie en speelde ook twee maal met de beloften van De Graafschap. 'Hij moet nog werken aan de laatste stap. Langzaam laten we hem weer aansluiten', zegt Huistra over de speler die vorig seizoen vaak uitblonk bij de Achterhoekse club.

Als Jansen terugkeert in de ploeg, gebeurt dat in een ander systeem. De Graafschap speelt al geruime tijd met drie spitsen. Maar Jansen kan ook op het middenveld spelen, zo liet hij maandag tegen Jong AZ zien. Ook Huistra ziet daar eventueel een rol voor de geboren Zwollenaar. 'Het maakt mij niet uit. Als hij het maar invult, zoals wij willen. Die duidelijkheid moet de kracht zijn dit seizoen. Iedereen weet wat er gevraagd wordt. Wij bewaken dat en zitten er heel kort op.'

Met het duel van zaterdag tegen Jong FC Twente begint De Graafschap aan een week met drie thuiswedstrijden. Dinsdag wacht Excelsior voor de beker en vrijdag ontvangt De Graafschap de Rotterdammers opnieuw op de eigen Vijverberg. 'Als je een grote selectie hebt en de groep is compleet, kun je dit soort weken goed doorkomen en is het ook leuk', zegt Huistra.

Frank van Kouwen speelde maandag een helft tegen Jong AZ en maakte daarmee zijn rentree na een langdurige achillespeesblessure, maar de Limburger zit opnieuw niet bij de selectie. Wel is er een basisplek voor Nathaniel Will. 'Hij viel tegen VVV goed in en is iemand die al wel een paar jaartjes meeloopt', legt Huistra uit. Vrijdag start ook Kabasele voor het eerst. 'Hij had wat tijd nodig om te wennen, maar doet het naar behoren', aldus de trainer.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X