Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Peter Hofstede terug bij De Graafschap

Peter Hofstede terug bij De Graafschap

Peter Hofstede keert terug bij zijn oude liefde De Graafschap. De huidige assistent-trainer van topklasser FC Lienden komt in de Raad van Commissarissen van de Achterhoekse club. Daarmee heeft De Graafschap na jaren weer een echte voetbalman in het bestuur.

De Graafschap brengt het nieuws maandagmiddag waarschijnlijk officieel naar buiten. 'Daarom zeg ik er nu nog even niets over. Laten we het op de nette manier doen', zegt de 46-jarige Hofstede die zijn werkzaamheden bij Lienden voorlopig blijft uitvoeren.

De oud-spits groeide op bij amateurclub OVC '85 in Oosterbeek en woont daar nog steeds. Op zijn 23e kwam hij bij De Graafschap terecht waar hij uitgroeide tot een populaire speler tussen 1990 en 1992. In 66 duels scoorde Hofstede 35 keer. Na die periode was de Gelderlander ook nog actief voor de clubs Roda JC, FC Utrecht, Helmond Sport, Emmen en ADO Den Haag.

Voorzitter Zweers wilde vanaf zijn vakantieadres in Spanje wel een toelichting geven. 'Peter kwam als meest geschikt naar voren van een aantal kandidaten. Hij is enthousiast, had een goed verhaal, kent de cultuur en weet wat er op dit moment speelt bij De Graafschap. We verwachten dat hij meehelpt de club nog beter te maken.'

De Graafschap zocht nadrukkelijk naar iemand met ervaring als profvoetballer. 'Dat hebben we aangescherpt in ons profiel. In deze functie ligt de nadruk meer dan ooit op het technische deel. Bovendien heeft Peter ook nog een goede leeftijd. We willen graag verjongen', zegt Zweers.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X