Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Dick Chargois in dagelijks bestuur De Graafschap

Dick Chargois in dagelijks bestuur De Graafschap

Dick Chargois (links op de foto), voormalig directeur en mede-eigenaar van Cockerits in Doetinchem, wordt per direct en op vrijwillige basis voorzitter van het dagelijks bestuur van De Graafschap. De ervaren bestuurder krijgt als voornaamste taak het bewaken van het beleidsplan en daarmee de lange termijn visie van de club.

Door de toetreding van Chargois kan algemeen directeur van De Graafschap Henk Bloemers meer ruimte in zijn agenda inruimen om ‘nieuwe' commerciële activiteiten te ontwikkelen. ‘Wij zijn erg blij met de inzet van Dick. Naast het bewaken van de lange termijn, zal hij als voorzitter van het dagelijks bestuur ook enkele operationele taken van mij overnemen', aldus Henk Bloemers.

De Graafschap haalt met Dick Chargois een Achterhoeks zwaargewicht binnen. Zo was hij onder meer jarenlang voorzitter van de vereniging Industrie, Groothandel en Dienstverlening (IG&D). ‘Dick wordt niet voor niets omschreven als een uitstekend bestuurder en voorzitter, gedreven met veel kennis van zaken en hij beschikt over een zeer groot zakelijk, politiek en sociaal netwerk', aldus Bloemers, die erg te spreken is over het feit dat er een groot aantal professionele vrijwilligers zich gemeld heeft om de Achterhoekse voetbalclub met raad en daad bij te staan na de sanering van begin dit seizoen.

Over Dick Chargois
Dick Chargois was actief in diverse functies in sport en bedrijfsleven in Doetinchem. Vanaf 1984 tot 2009 was hij nauw betrokken als bestuurslid, (vice)voorzitter en lid van de raad van commissarissen van EVO. EVO is een ondernemersorganisatie op het gebied van logistiek en transport. De geboren Amsterdammer was daarnaast actief als voorzitter van gymnastiekvereniging Ypsilon, vanuit zijn voorzitterschap van Stichting Achterhoekse Zaalsport Accommodatie (SAZA) is hij mede initiatiefnemer voor de realisatie van de nieuwe topsporthal op Sportpark Zuid in Doetinchem.

Tevens heeft Chargois de fusie tussen de verenigingen VIOD en DGV voorbereid en begeleid. Tevens is hij bestuurslid van de Stichting Beheersfonds Bedrijventerrein Wijnbergen. Van 2002 tot 2010 was hij voorzitter van de IG&D. Ook was Dick Chargois verantwoordelijk voor de realisatie van een bijzonder sponsorcontract met NV Schouwburg Amphion inzake de totstandkoming van de nieuwe schouwburg, waar hij sinds 2012 lid is van de Raad van Commissarissen. Van 2005 tot heden is hij eveneens voorzitter van het Openbaar Vervoer Museum in Doetinchem.

Bron: De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)