Hattrick Jerry van Ewijk bezorgt beloften zege

Dankzij drie doelpunten van Jerry van Ewijk heeft Jong De Graafschap haar laatste thuisduel van dit seizoen gewonnen: Tegen Jong ADO Den Haag werd het 3-2,

Op het veld van SDOUC in Ulft keken de Doetinchemse beloften halverwege  tegen een 0-1 achterstand aan, door een vroeg benutte strafschop van Korte. Na tien minuten in het tweede bedrijf trok Van Ewijk de stand gelijk: 1-1,

Het was echter wederom korte die voor een hernieuwde Haagse voorsprong zorgde. Het Achterhoekse antwoord werd weer gegeven door Van Ewijk, die overigens de aanbieding van Graafschap nog altijd niet van een handtekening heeft voorzien.

Een kleine twintig minuten voor het einde volgde er zelfs een voorsprong voor De Graafschap. Jerry van Ewijk tekende voor zijn derde treffer van de avond: 3-2. Aanvoerder Niek te Veluwe zag in de slotfase zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig aan de gang naar de kleedkamer beginnen.

Jong De Graafschap: Jordy van de Kracht, Lars van Roon, Jorn de Reus (60. Sebastiaan Bökkerink), Yordi Orriëns, Max Jansen, Jan Willem Stronks, Niek te Veluwe, Mathieu Weiss (75. Georgios Panagiotidis), Caner Cavlan (46. Matheys Kuypers), Belend Shekho, Jerry van Ewijk

20 - 11

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.