Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran! Magazine nr 3: Moeilijke tijden

Voorwoord D'ran! Magazine nr 3: Moeilijke tijden

De supporters van De Graafschap maken moeilijke tijden door. Aan de ene kant horen we de bestuurders van onze club zeggen dat het goed gaat. Maar aan de andere kant komen we in de krant berichten tegen die toch andere taal spreken. En ook de stand op de ranglijst wijst er niet op dat het goed gaat. Met deze eindstand wil onze technisch manager, Roland Vroomans, de schoenen aan de wilgen hangen.

Als ik De Gelderlander lees dan voorzie ik toch weinig goeds. Ik citeer de volgende titels van recente artikelen: ‘Hiërarchie bij De Graafschap is zoek door gebrek aan leiderschap’ - ‘Fans De Graafschap boos over ‘verkoop’ van de tribunenamen’ - ‘Frustratie troef bij De Graafschap’ - ‘De Graafschap stelt weer teleur’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Tot overmaat van ramp zie ik dan ook nog FC Twente voorzitter Joop Munsterman op strooptocht in de Achterhoek, om zieltjes te winnen voor zijn club. In Winterswijk werd de tweede supportersvereniging van FC Twente in de Achterhoek opgericht. En of dat allemaal nog niet genoeg is, raakt de eerste divisie steeds dieper in de problemen. Inmiddels zijn vanaf 2010 tot nu, Haarlem, RBC, AGOVV en Veendam failliet gegaan.

In de wetenschap dat er meer clubs in zwaar weer zitten, moeten we ons ernstig zorgen maken. Ook onze club heeft al laten weten dat dit jaar met verlies afgesloten zal worden en dat er dan weer in de kosten gesneden moet worden. Dit brengt ons steeds verder af van het doel om weer terug te keren in de eredivisie. Net zo als we steeds verder verwijderd raken van de beoogde plek bij de eerste vijf op de ranglijst. We hebben dit seizoen slechts een heel korte sportieve opleving gekend in de periode november en december. Toen hebben we de periodetitel binnen gehaald. Helaas kan aan die goede serie geen vervolg gegeven worden en zijn we verder afgegleden.

Maar stel dat we via de nacompetitie in de eredivisie komen, dan is het ineens feest en lopen de tribunes weer vol in het nieuwe seizoen. Het kan zomaar gebeuren of droom ik nu hardop? Moeten we wel zo blij zijn als we promoveren, zullen de criticasters zeggen. Met dit elftal hebben we niks te zoeken in de eredivisie hoor ik al zeggen. Dat zal waar zijn maar in de eerste divisie hebben we ook niks te zoeken. Dus wat mij betreft keren we zo snel mogelijk terug naar de eredivisie. Dat geeft de club meer armslag en voor ons supporters is het een stuk aantrekkelijker. Als pleister op de wonden voor dit dramatische seizoen verlaagt De Graafschap dan de prijzen van de seizoenkaarten. En nu we dan toch zo goed bezig zijn, wordt het Manifest officieel erkend door De Graafschap en wordt de medezeggenschap van supporters vastgelegd in de Anhangersroad. We gaan mooie tijden tegemoet.

Met hartelijke groet,

Hans Boesberg

Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

 

Zoekt u informatie over hoe u lid kun worden van onze Supportersvereniging, klik dan hier, of klik op de banner aan de rechterzijde van deze pagina.

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X