Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap gelijk (2-2); concurrentie loopt uit

De Graafschap gelijk (2-2); concurrentie loopt uit

De topper tussen Helmond Sport en De Graafschap leverde een enerverend duel op, maar kende uiteindelijk geen winnaar: 2-2. Een resultaat waar alleen de concurrentie blij mee zal zijn.

De Graafschap begon in Brabant met Rogier Meijer en Ties Ever in de basis. Zij vervingen de geschorste Auassar en geblesseerde Calvete. IN de eerste minuut was het even schrikken op de bank van De Graafschap toen doelman Terol moest worden behandeld aan een knieblessure. Na een behandeling kon hij verder.

Het was de ploeg van Pieter Huistra die de leiding nam in een zeer matig gevuld stadion De Braak. Anco Jansen zette de aanval op, de voorzet van middenvelder Lazic was op maat en de afronding fraai: 0-1,

Gaandeweg het eerste bedrijf verloren de Achterhoekers de grip op het duel, maar sluitpost Terol bleek lang een sta-in-de-weg. Hij was echter kansloos toen Güvenc uit een scrimmage voor de gelijkmaker tekende: 1-1.

Na rust golfde het spel op en neer en speelde beide ploegen op de winst. Kansen waren er voldoende, maar deze omzetten in treffers bleek lastiger. Een foutje van doelman Terol leidde de voorsprong voor de thuisclub in door Quekel.

Toch kwamen de Superboeren weer langszij Santy Hulst (foto) speelde een matige partij, maar tekende wel voor de belangrijke gelijkmaker: 2-2, In de resterende minuten bleven beide ploegen gaan voor de winst (eigenlijk het enige resultaat waar beide ploegen echt iets aan zouden hebben). Gescoord werd er echter niet meer.

Karakteristiek, maandag 18 februari 2013

Helmond Sport - De Graafschap 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Anco Jansen (17), 1-1, Güvenc (37), 2-1, Quekel (72), 2-2, Santy Hulst (77)

Arbiter: Makkelie
Toeschouwers: 2.350

Geel De Graafschap: -
Geel Helmond Sport: Quekel, De Regt

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Ties Evers, Rogier Meijer (73. Soufian El Hassnaoui), Gregor Breinburg, Santy Hulst, Vlatko Lazic, Anco Jansen, Piotr Parzyszek

Helmond Sport: Van der Steen, Kazlauskas (46. Siers), De Regt, Ter Horst, Justiana, Sequeira, Guijo-Velasco, Brouwers, Fazli, Güvenc (77. Stachnik), Quekel

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X