Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran Magazine: Positieve ontwikkelingen

Voorwoord D'ran Magazine: Positieve ontwikkelingen

We zijn halverwege het seizoen 2012 -2013. De winterstop is net voorbij, maar daar hebben de weergoden geen boodschap aan. De Achterhoek is bedekt met sneeuw en de temperatuur is ver onder nul, althans zo voelt het aan. De sfeer op en rond De Vijverberg was ook ver onder nul in de eerste seizoenshelft. De resultaten op het veld waren niet goed, er was protest van supporters verzameld in de Manifestgroep tegen de directie en de RvC, de BT raakte ’vak 31’ kwijt en vertrok uit het stadion en de SV Superboeren moest intern de gelederen sluiten.

Gelukkig is daar op alle fronten verandering in gekomen. De laatste wedstrijden voor de winterstop heeft De Graafschap het goed gedaan, 10 punten uit 4 wedstrijden. Waarbij na afloop de overwinning op Den Bosch uitbundig gevierd werd door de selectie en supporters. Er ontstond een spontane polonaise vanuit het home van de SV Superboeren samen met de spelers over het terras door de supporterskantine. Het leek een geweldige ontlading van maanden van spanning.

Op 23 november bespraken Manifestgroep en SV Superboeren met Henk Zweers en Henk Bloemers de vorming van de Denktank. De Denktank is een initiatief van Henk Zweers om met een brede vertegenwoordiging van supporters in gesprek te gaan over de structuur en zeggenschap binnen De Graafschap. De Denktank moet met adviezen en aanbevelingen komen. Zo zijn partijen weer de dialoog aangegaan om aan oplossingen te werken. Inmiddels is de eerste bijeenkomst van de Denktank geweest. Er is complete radiostilte afgesproken, dus kan ik niks over de inhoud meedelen, maar ik spreek bij deze mijn vertrouwen uit in de leden van de Denktank.

Sfeergroep BT en directie lagen volledig met elkaar in de heg, toen de BT ’vak 31’ en het materiaalhok kwijt raakte. Dit resulteerde in het vertrek van de BT uit het stadion. Maar ook hier is inmiddels weer overleg geweest en wordt gewerkt aan oplossingen. Met de (verwachte) terugkeer van de BT na de winterstop zal De Vijverberg snel ontdooien. Ik reken weer op hartverwarmende aanmoedigingen van onze spelers en prachtige spandoeken.

De SV Superboeren kende ook haar problemen. De Supportersvereniging is vertegenwoordigt in de Manifestgroep. Dat leidde op enig moment tot verschil van inzicht met de directie van de club, maar ook met verschillende leden binnen de Supportersvereniging. Op de Algemene Ledenvergadering op 21 november hebben leden en bestuur een goede discussie gevoerd over de positie van de Supportersvereniging in de Manifestgroep. Voor deze discussie waren ook directeur Henk Bloemers en woordvoerder Wim van de Louw van de Manifestgroep uitgenodigd. De uitkomst dat de SV binnen de Manifestgroep haar eigen rol invult als ‘bruggenbouwer’ tussen partijen, werd met applaus ontvangen.

Het is dan mooi om te zien dat alle partijen weer met elkaar in gesprek zijn. Alle ingrediënten voor een mooie tweede seizoenshelft zijn aanwezig. Laten we vooral in gesprek blijven met elkaar over de toekomst van onze mooie club en op vrijdagavond lekker voetbal kijken en ons elftal aanmoedigen.

Hans Boesberg

Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

 

Zoekt u informatie over hoe u lid kun worden van onze Supportersvereniging, klik dan hier, of klik op de banner aan de rechterzijde van deze pagina.

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X