Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ajax thuis een dieptepunt voor Volmer

Ajax thuis een dieptepunt voor Volmer

De Graafschap verloor de laatste vier thuiswedstrijden tegen Ajax in de Eredivisie met minimaal vijf doelpunten verschil. Oud-speler Joost Volmer heeft nare herinneringen. 

De nu 37-jarige Volmer zette in januari 2010 vanwege een slepende knieblessure een punt achter zijn loopbaan. Hij werkt nu voor Ciran, Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering. Volmer was erbij toen De Graafschap met 1-8 ten onder ging in augustus 2007 en bij de 0-6 in december 2008. Vooral die laatste wedstrijd zit hem nog dwars. Door een elleboogstoot tegen Dario Cvitanich kreeg hij in de 35ste minuut een rode kaart. "Dat moment was een domper op mijn carrière", legt Volmer uit aan Goal.com. "Ik heb geen idee waarom ik het deed. Het was een enorm stomme actie, het sloeg nergens op. Ik heb daarna wel mijn excuus gemaakt, maar het was een smetje op mijn carrière. Ik denk er ook liever niet meer aan terug, want dan komt alles weer naar boven. Na een kwartier was het al 0-2 en toen kreeg ik rood in een vlaag van verstandsverbijstering. Dan is het tegen Ajax een gelopen zaak."

Toch goede serie na dramatisch begin

In augustus 2007 speelden De Graafschap en Ajax ook in de eerste speelronde tegen elkaar. Klaas-jan Huntelaar scoorde vier keer in de 1-8 overwinning. Een dieptepunt in de historie van de Superboeren, maar Volmer weet dat het daarna beter ging. "Na die 1-8 hebben we wel een goede start gehad", aldus de oud-speler van FC Twente, Helmond Sport, VVV, MVV, Fortuna Sittard, AZ, West Bromwich Albion en FC Den Bosch. Over de kansen van het huidige team heeft Volmer twijfels. "Ze hebben een paar nieuwe spelers en ik kan nog niet echt een oordeel vellen. Vorig jaar was een goed seizoen en bleven ze ogenschijnlijk makkelijk in de Eredivisie. Het kan een heel zwaar jaar worden. Het doel is handhaving. Je moet reëel zijn. Een aantal clubs komt voor degradatie in aanmerking, VVV-Venlo, Excelsior en RKC Waalwijk, waarvan de laatste ploeg de meeste kans maakt. Je weet het nooit zondag. Op De Vijverberg kan het spoken."

Bron: Jesse Wieten Goal.com

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)