Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wil twee Oost-Europeanen inlijven

De Graafschap wil twee Oost-Europeanen inlijven

Op zoek naar versterking heeft De Graafschap het vizier gericht op Oost-Europa. Waar de Achterhoekers onlangs nog de Macedonische centrumverdediger Xhelil Abdulla vastlegden, hoopt de club op zeer korte termijn overeenstemming te bereiken met Benjamin Vomacka (foto).

De 33-jarige Tsjechische centrumverdediger was vorige week op proef in Doetinchem en maakte een overtuigende indruk. De Graafschap wil Vomacka voor één jaar vastleggen, met een optie voor nog een seizoen. 'Hij heeft veel wedstrijden achter zijn naam staan, ook Europese duels voor onder meer MSK Zilina en Slavia Praag', vertelde directeur voetbalzaken Leen Looyen in gesprek met Voetbal International. 'Met zijn ervaring kan hij leiding geven aan de jonge verdedigers om hem heen.'

Behalve Vomacka hoopt De Graafschap ook de onderhandelingen met Nenad Sreckovic tot een goed einde te brengen. De 23-jarige Servische linksbuiten is nog eigendom van Rode Ster Belgrado, maar werd door die club in de afgelopen vijf seizoenen elk jaar verhuurd aan een andere club. Toch moet de Doetinchemse club bij een overname tot een akkoord komen met de Servische club. 'Dat ligt anders en mogelijk lastiger dan bij Vomacka', licht Looyen toe. 'Maar we zijn zeer te spreken over de kwaliteiten van Sreckovic. Hij is technisch begaafd en zou goed om de spits heen kunnen spelen.' Mocht de komst van Vomacka en Sreckovic succesvol worden afgerond, dan heeft De Graafschap de selectie nagenoeg rond. De Belgische doelman Yves de Winter (24) werd woensdag gepresenteerd als opvolger van de naar Alemannia Aachen vertrokken AZ-huurling Boy Waterman.

Bron: Freek Jansen Voetbal International

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X