Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Pieter Huistra: situatie niet hopeloos

Pieter Huistra: situatie niet hopeloos

Pieter Huistra blijft ondanks alle tegenslagen dit seizoen bij De Graafschap strijdbaar. Maandag na de 2-0 nederlaag bij Cambuur toonde de oefenmeester zich behoorlijk aangeslagen, maar Huistra voelt nog steeds het vertrouwen binnen de club.

"Ik geef als verantwoordelijke vertrouwen en krijg dat ook terug. Ja, van iedereen binnen de club. Dat is ook de enige basis waarop we kunnen werken. De situatie is niet hopeloos en constant zijn we bezig met hoe het beter kan. In voetbal kan het snel omslaan waardoor ook het vertrouwen op het veld weer snel terugkeert. Dan krijg je ook de vastigheden en de afstemming die zo belangrijk is. Dat zit soms in hele kleine dingen."

Tegen Cambuur moest Huistra lijdzaam toezien hoe zijn spelers in de tweede helft, met een man meer op het veld, zonder idee de tegenstander bestreden. "Dat moet minder voorspelbaar worden en natuurlijk praat je daar dan weer samen over. Maar zij hebben vier maal op goal geschoten. En ik heb ook fases in de wedstrijd gezien waar een idee achter zit en waar dan weer vertrouwen uitspreekt. We krijgen de goals alleen te makkelijk tegen. Ook dat is waarschijnlijk een kwestie van vertrouwen."

Vrijdag wacht De Graafschap echter opnieuw een lastige kluif. Fortuna Sittard doet het opvallend goed dit seizoen en doet bovenin mee. "Een echt team dat goed uitgebalanceerd is. Ze scoren bovendien makkelijk", aldus Huistra.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 30 september, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor de informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de aankomende wedstrijd:

De eerstvolgende wedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 30 september.

Om 20:00 uur is de aftrap tegen Jong AZ.

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter