Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap: acties onacceptabel

De Graafschap: acties onacceptabel

De Raad van Commissarissen van De Graafschap, gesteund door onder meer alle werknemers van de club, noemt de recente acties van fans "onacceptabel". Dat schrijven ze in een uitgebreid statement op de clubsite.

Zo werd onlangs de spelersbus na een wedstrijd in Almere bekogeld met stenen en waren bij het duel in Eindhoven "kwetsende en negatieve spreekkoren" te horen.

De negatieve teneur rondom de club werkt juist averechts", schrijft het bestuur. "Nu wordt door enkelen het goede imago aangestast waardoor de saamhorigheid en de sfeer soms ver te zoeken zijn. Dat is iets wat wij erg betreuren. Iedereen binnen de club staat achter de ingeslagen weg, die moet leiden tot een stevige opgaande lijn. Sleutelwoorden zijn: rust, tijd en kritische maar positieve steun", zo staat te lezen.

Het verhaal, met de titel "onvoorwaardelijke steun", is opgesteld door de Raad van Commissarissen en verder ondertekend door directie en medewerkers, technische staf en spelers en het bestuur van de Businessclub.

Een groep supporters, verenigd in De Graafschap Revolutie, is verbaasd over de toon en heeft direct gereageerd op het statement van de club. Vrijdag vroeg een aantal bij de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven om het vertrek van voorzitter Ross. De groepering houdt in een eigen statement vol dat mensen die medeverantwoordelijk zijn voor het wanbeleid moeten vertrekken. De Revolutie pleit voor snelle veranderingen.

Letterlijk staat onder meer te lezen: Het bestuur gaf enkele maanden geleden aan dat zij zich een spiegel zou voorhouden. Wij constateren dat de spiegels in de bestuurskamer nog steeds niet opgehangen zijn. Men zegt begrip te hebben voor onvrede, maar die mag niet geuit worden. De machthebbers hebben jarenlang gedacht dat de steun vanzelfsprekend is. Niets is minder waar. Steun moet je verdienen. En dat doe je niet door gratuite statements op je site te zetten.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

VVV-Venlo

VVV-Venlo

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 22 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

De Graafschap - ADO Den Haag (vrijdag 29 oktober). Kijk hier voor meer informatie omtrent de kaartverkoop voor deze wedstrijd.

Bezoekers hebben toegang tot deze wedstrijd i.c.m. een coronatoegangsbewijs.

Boerenwiesheid

Waarmee zou jij de horeca graag uitgebreid zien?

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter