Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Beloften niet mee met de besten

Beloften niet mee met de besten

Jong De Graafschap heeft haar laatste duel in Poule A verloren. Jong Ajax nam in het laatste kwart van het duel afstand: 2-5. Voor de Achterhoekers is er dit seizoen dus geen vervolg in de beloften Eredivisie.

Op een volgepakt sportpark De IJsselweide in Ulft vochten de Superboeren, voor de kleine kans op een vervolg op het hoogste niveau. Op de bank bij de beloften zat Richard Roelofsen. Hij verving de op cursus zijnde Jan Vreman.

Roelofsen zag Jong De Graafschap overtuigend van start gaan en na zo'n twintig minuten de leiding nemen, via Jordan Garcia-Calvete, die de bal het laatste zetje gaf. De Amsterdammers, die al een keer de lat raakte, kwamen na ruim een half uur langszij (1-1). Maar binnen een minuut zorgde Garcia Calvete voor een hernieuwde voorsprong voor de thuisclub

In de eerste fase van de tweede helft lagen er voor De Graafschap mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Maar na de 2-2 na ongeveer een uur, nam het verzet meer en meer af en kon Ajax uiteindelijk uitlopen naar 2-5.

De Graafschap werkt vanaf nu een volledige competitie af van 22 duels Deze begint op 22 oktober en het speelschema wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Jong De Graafschap: Jordy van de Kracht, Jorn de Reus, Niek te Veluwe, Robin Pröpper (24. Sebastiaan Bokkerink), Jan Willem Stronks, Caner Cavlan, Jordan Garcia-Calvete, Gregor Breinburg, Coen Maertzdorf, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk.

Eindstand Beloften eredivisie Poule A (per 01/10)

1. Heerenveen/Emmen 7 - 17 5. AZ
7 - 6
2. Ajax
7 - 14
6. PEC Zwolle
7 - 6
3. FC Groningen 7 - 14 7. De Graafschap* 7
- 6
4. NEC/FC Oss 7 - 12 8. FC Volendam
7 - 6

* Jong De Graafschap werkt nu een volledige competitie af met de overige ploegen die 5 tot en met 8 geëindigd zijn in de drie poules.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 30 september, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor de informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de aankomende wedstrijd:

De eerstvolgende wedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 30 september.

Om 20:00 uur is de aftrap tegen Jong AZ.

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter