Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Een Bosniër is de nieuwe coach van Zulte Waregem

Een Bosniër is de nieuwe coach van Zulte Waregem

De zoektocht naar een nieuwe coach is snel afgerond bij Zulte Waregem. Vanochtend werd Darije Kalezic (41) officieel voorgesteld. Kalezic verdiende zijn strepen als voetballer en coach in Nederland. Hij ondertekende een contract voor drie jaar.
 
Geen Francky Dury of Glen De Boeck volgend seizoen aan de Gaverbeek, maar wel Darije Kalezic. De 41-jarige Kalezic is een Bosniër die geboren is in Zwitserland. Zulte Waregem vond zijn nieuwe coach in Nederland. Daar was Kalezic als verdediger jaren actief bij Den Bosch en RKC. Bij de Graafschap sloot hij zijn carrière af. Bij diezelfde club begon Kalezic meteen zijn trainersloopbaan, in 2006. Eerst bij de beloften, daarna als assistent-coach en tot slot als hoofdcoach.

Kalezic bracht De Graafschap in 2010 terug naar de Eredivisie. Dit seizoen leidde hij de club naar de 14e plaats. In februari besloten De Graafschap en Kalezic om hun overeenkomst niet te verlengen, maar Kalezic deed wel het seizoen uit. Bij Zulte Waregem is hij de opvolger van Hugo Broos, die vorig seizoen had overgenomen van Bart De Roover. In het post-Dury-tijdperk wordt Kalezic dus de derde trainer in korte tijd. Hij ondertekende een contract voor drie seizoenen.

 Bron: sporza.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X