Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Pieter Huistra nog zoekende naar formatie

Pieter Huistra nog zoekende naar formatie

Pieter Huistra maakt pas kort voor de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk zijn opstelling bekend. "Er komen wel wat veranderingen", kondigde de coach van De Graafschap aan na de laatste training op het kunstgras bij DZC'68 in Doetinchem.

Frank van Kouwen keert na zijn knieblessure zeker terug in de basis, zo verklapte de trainer alvast. "Maar ik ben er op een aantal plekken nog niet helemaal uit. We zijn bezig de ideale formatie samen te stellen, zodat er ook meer concurrentie ontstaat. Of meer ervaring in het elftal belangrijk is? Jong of oud maakt me niet uit. Het gaat om het herkennen van momenten en daar hebben de meer ervaren spelers vaak een voorsprong in."

Dat Huistra nog zoekende is, heeft volgens de oefenmeester uit Rhenen ook deels te maken met de voorbereiding. "We hebben een wat onrustige aanloop gehad met mensen die later binnenkwamen. Daardoor zijn de automatismen er ook nog niet helemaal. Die moeten zeker verbeteren, maar ik wist wel dat het in het begin stroef zou lopen. Natuurlijk had ik gehoopt dat we meer punten zouden hebben. Dat had ook gemoeten. De extra druk die er bij komt, beïnvloedt het proces ook", analyseert Huistra de actuele situatie. 

Hoofdklasser Sparta Nijkerk moet volgens de trainer niet onderschat worden. "Met dit soort ploegen moet je nooit lichtzinning omgaan. Het is een voetballende ploeg. Tegen een amateurclub heb je vooral goed voetbal nodig. Dat kan daar ook op het kunstgras. We willen meer controleren. Wat zeker nog moet verbeteren is dat we meer kansen krijgen voor de goal."

De beroerde start van het seizoen heeft het vertrouwen volgens Huistra geen grote knauw gegeven. "Dat er vertrouwen is er wel. Zaterdag was natuurlijk de teleurstelling nog voelbaar en waren we redelijk geschrokken van de stenen door de bus. Vandaag ligt de focus helemaal op Sparta Nijkerk. We hebben lekker getraind met een buitje erbij. Het mooie is dat er na vrijdag snel weer een nieuwe wedstrijd is. Die moeten we winnen. De insteek is simpel. De volgende ronde halen."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)