Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran Magazine: Polderen of een hete herfst?

Voorwoord D'ran Magazine: Polderen of een hete herfst?

´Jullie komen altijd weer terug´ stond te lezen op het spandoek van MVV supporters. De boodschap was duidelijk anders dan wij het bedoelen. Maar misschien hebben zij wel gelijk.

Wij keren namelijk steeds weer terug naar de 1e divisie. Op zich is dat niet zo erg. Winnen en verliezen is inherent aan sport. Maar het gaat er om dat we winnen of verliezen met strijd en passie.

De aanloop naar dit seizoen gaf ons supporters weer een beetje hoop. Het vertrouwen had een flinke deuk opgelopen maar langzaam veranderde de sfeer van de zomer. Het technisch hart bouwde in alle rust aan een nieuw team. De manier waarop sprak menigeen aan. Er lagen niet zoals gebruikelijk allerlei namen op straat. Vroomans en de zijnen waren zorgvuldig aan het werk. Hoe snel kan het echter veranderen.

Na zes wedstrijden staan we op plek 14 met vijf punten. Al het vertrouwen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Na de wedstrijd tegen Almere City escaleerde het ernstig. In het uitvak gaven supporters op niet mis te verstane wijze hun mening over het vertoonde spel.

Teleurstelling is er bij iedereen, maar hoe dit door enkelen geuit wordt, brengt schade toe aan de club. Wij supporters hebben onze naam Superboeren, die door dik en dun achter hun club staan, hoog te houden. Laten we niet door doldrieste acties de goede naam die we hebben te grabbel gooien. Wat er later bij de Vijverberg gebeurde met de spelersbus gaat alle perken te buiten. Dit kan absoluut niet.

De SV Superboeren veroordeelt dit soort gedrag. Agressie en geweld zijn nooit te rechtvaardigen. Wij zijn in de Achterhoek een gemeenschap waarin de sociale controle nog een belangrijke rol speelt, dus spreek mensen er op aan en help voorkomen dat we schade toebrengen aan de spullen van een ander maar ook aan ons eigen imago!

De frustratie begrijp ik goed, maar het zijn echt andere wegen die we moeten bewandelen. De Manifest Groep is voortdurend in gesprek met de club over allerlei onderwerpen. Het resultaat daarvan is niet zichtbaar op het veld. Wat wij nu op het veld zien is het resultaat van jaren, waarin geen stabiel beleid is gevoerd. Dat kunnen we niet met een paar gesprekken veranderen.

De Manifest Groep richt zich op de organisatie van de club om te zorgen dat de stem van de supporters niet alleen gehoord wordt maar ook waarde krijgt. Binnen de Manifest Groep is discussie over de weg die bewandeld moet worden. Gaan we door met ´polderen´ of wordt het een ´hete herfst´?

Gaat Sanderink de boel op scherp zetten en moeten we onze hoop op hem vestigen of gaan we zelf aan de bel trekken? Kortom, we staan voor belangrijke keuzes. De Manifest Groep zal binnenkort weer een supporters bijeenkomst houden om de keuzes voor te leggen aan de supporters. Maar laten we met elkaar wel het hoofd erbij houden en met name de selectie en de trainer de steun geven die ze zo hard nodig hebben. Wij verwachten strijd van onze spelers en zij mogen onze steun verwachten, want winnen doe je samen, maar verliezen ook!

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X