Beloften figureren tegen Heerenveen: 7-1

Jong De Graafschap heeft een forse nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij koploper sc Heernveen hadden de Achterhoekers niets in te brengen: 7-1.

Op Skoatterwald werd de score al vroeg geopend door Ziyech. Jong De Graafschap herstelde de opgelopen schade binnen het kwartier, door een defensief misverstand af te straffen: Ted van de Pavert werkte de 1-1 binnen. Maar nog voor rust liep de ploeg van Jan de Jonge uit naar 3-1. Daniël de Ridder en de Duitser Uth scoorden.

Na de rust scoorden de Friezen vrolijk verder Kainz, Valpoort en Uth (penalty) tilden de stand naar 6-1. Het slotakkoord was voor Streutker, die van afstand de eindstand op 7-1 bepaalde.

Jong De Graafschap: Jordy van de Kracht, Jermo Wilsterman, Jorn de Reus, Ted van de Pavert (60. Erik Middelhof), Milan Massop, Gregor Breinburg (80. Lennart Oukes), Niek te Veluwe, Jan Willem Stronks, Coen Maertzdorf, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk (46. Caner Cavlan).

Stand Beloften eredivisie Poule A (per 27/08)

1. Heerenveen/Emmen 3 - 9 5. AZ