Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Zwakke afsluiting oefencampagne: 0-4

Zwakke afsluiting oefencampagne: 0-4

De Graafschap heeft in het laatste duel voor de start van de competitie een ruime nederlaag geleden. Fortuna Düsseldorf was op De Vijverberg een paar maten te groot voor de Superboeren, die vrij simpel de zwakheden bij De Graafschap aan het licht brachten.

Trainer Pieter Huistra had voor dit duel weer de beschikking over spits Soufian El Hassnaoui, die eerder deze week werd uitgeschakeld op de Olympische Spele in Londen.

Op de met amper 1500 toeschouwers gevulde Vijverberg was het al snel raak voor Fortuna Düsseldorf via de Deen Ken Ilsö: 0-1. Binnen een kwartier was de score verdubbeld. Een scherpe voorzet van de voet van Levels verdween wonderbaarlijk in het doel: 0-2. Hieraan voorafgaand ging een buitenspelsituatie, die de arbitrage was ontgaan.

De Graafschap kon er weinig tegenover stellen en had geen antwoord op het tempo en het vele bewegen van het naar de Bundesliga gepromoveerde Düsseldorf hanteerde. Nieuwkomer Van der Meulen en profspeler Shakison speelden zeer ongelukkig en maakten een onzekere indruk. Ronny Garbuschewski maakte er voor rust nog 0-3 van, na een misser van Shakison.

Na de pauze drong ‘F95’ minder aan en probeerde De Graafschap het nog wel. Maar echt gevaarlijk werd het nooit voor het Duitse doel, Daarvoor speelde de Doetinchemse club te weinig doortastend., maar was de grootste kans voor Garcia-Calvete. Zijn inzet miste echter lengte. De 0-4 viel in de slotfase door een ‘zondagsschot’ van Andre Fomitschow.

Natuurlijk is het niveauverschil groot en logisch, maar deze wedstrijd heeft laten zien dat er versterking noodzakelijk is en dat het benoemen van promotie niet reeel is op dit moment.

Karakteristiek, vrijdag 3 augustus 2012 (voorbereiding seizoen 2012-2013)

De Graafschap - Fortuna Düsseldorf (Dui) 0-4 (0-3)
Scoreverloop:
0-1, Ilsö (4), 0-2, Levels (15), 0-3, Garbuschewski (31), 0-4, Fomitschow (86)

De Graafschap:  Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen (78. Robin Pröpper), Timothy van der Meulen, Randel Shakison (62. Ties Evers), Karim Tarfi (62. Rogier Meijer), Anco Jansen, Gregor Breinburg (78. Piotr Parzyszek), Soufian El Hassnaoui (62. Jordan Garcia-Calvete), Santy Hulst, Vlatko Lazic.

Overig

- Aanvraagformulier voor een seizoenkaart

- Meld je aan voor de Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

VVV-Venlo

VVV-Venlo

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 22 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

De Graafschap - ADO Den Haag (vrijdag 29 oktober). Kijk hier voor meer informatie omtrent de kaartverkoop voor deze wedstrijd.

Bezoekers hebben toegang tot deze wedstrijd i.c.m. een coronatoegangsbewijs.

Boerenwiesheid

Waarmee zou jij de horeca graag uitgebreid zien?

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter